Danmark velger sitt bidrag i kveld!

I kveld braker det løs i København. Klokken 2000 i kveld starter årets finale av den danske Melodi Grand Prix.

Veien mot finalen har vært lang for noen. Ni bidrag ble valgt til å delta i P4 radio. Her ble låtene valgt inn i tre regionale delsemifinaler, der lytterne stemte frem vinneren av hver gruppe til finalen. To av låtene ble valgt som wildcards, derfor ble fem av disse ni låtene ble valgt videre til finalen. Fem av låtene i finalen er forhåndskvalifisert til finalen. Det er derfor 10 låter i årets finale.

I kveld er Danmark en av landene som skal velge sitt bidrag.

Dette er kveldens finalister:

1. Isam B – «Bølger»
  2. Ben & Tan – «Yes»
  3. Maja & De Sarte Sjæle – «Den eneste goth i Vejle»
  4. Benjamin Kissi – «Faith»
  5. Emil – «Ville ønske jeg havde kendt dig»
  6. Sys Bjerre – «Honestly»
  7. Jamie Talbot – «Bye Bye Heaven»
  8. Sander Sanchez – «Screens»
  9. Kenny Duerlund – «Forget It All»
  10. Jasmin Rose feat. RoxorLoops – «Human»

Ben & Tan og Jasmin Rose feat. RoxorLoops er oddsfavorittene til å bli danmarks bidrag til Rotterdam i mai.

I kveldens konkurranse blir det to runder. I første runde skal alle de 10 finalistene synge sin låt. Tre sanger skal gå videre til til en neste runde. Dette velges av seerne og en jury. Seer og jurystemmene er verdt 50% hver.

Juryen består av:
Pelle Peter – P3 vert og DJ
Cutfather – musikkprodusent
Ida Corr – artist
Pilfinger – musikkprodusent
Nicolai Molbech – radiovert.

I den andre runden skal Danmark kåre vinneren av den danske Melodi Grand Prix og hvem som skal representere Danmark i årets Eurovision Song Contest i Rotterdam. Her er det bare seerne som bestemmer. Den med flest stemmer – vinner.

Sendingen starter 20:00 og kan følges her.