Dette hadde Ungarn sendt til Rotterdam!

Ungarn blir dessverre ikke blant de vi kommer til å se i årets Eurovision Song Contest i Rotterdam. I går holdt de finalen A Dal 2020 som har vært deres nasjonale utvelgelse.

I oktober i 2019 gikk den ungarske kringkasteren MTVA ut med at programmet «A Dal», som har vært Ungarn sin nasjonale utvelgelse siden 2012, ikke skulle bli brukt til å velge ungarns representant til Eurovision. De ønsker heller å fokusere på jobbe med den ungarske pop-en. EBU bekreftet at Ungarn hadde trukket seg fra konkurransen når de skulle legge frem den fulle lista over hvilke land som skal delta i årets konkurranse.

Vinneren av A Dal 2020 ble Gergő Rácz & Reni Orsovai med låta «Mostantól».

Hør låta «Mostantól» her:

Gergő Rácz er også en veteran i Eurovision der han deltok for Ungarn i Eurovision i 1997 med gruppa V.I.P med låta “Miért kell, hogy elmenj?”. Her kom endte på en 12 plass. Han var også med å skrive Ungarn sitt bidrag «What About My Dreams» av Kati Wolf i 2011. Dette bidraget endte på en 22. plass.

Siden Ungarn ikke skal til Eurovision skal nå ungarske promotører hjelpe vinnerene med å slå gjennom på radio i Ungarn, samt støtte for deres musikkproduksjon.

Ungarn har vært deltakere av Eurovision Song Contest fra 2011 til 2019. Her klarte de å kvalifisere seg til finalen alle gangene utenom en. Deres høyeste plassering det siste tiåret er en 5 plass. Deres høyeste plassering noensinne er av Frideriká Bayer med låta “Kinek mondjam el vétkeimet?” fra Eurovision Song Contest i 1994.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien