KEiiNO ute med ny låt!

KEiiNO som var Norges representant til Eurovision 2019, som vant alle seerstemmene og ble folkets favoritt har ikke ligget på den late siden etter de gjorde storeslem i Tel Aviv. Flere singler, coverlåter og et utallig konserter rundt om i Europa og Australia senere så kom de nå Fredag med en helt ny låt. Låten er sammens med blant annet deres forrige låt Black Leather, en del av deres første album «OKTA», som kommer ut til sommeren.

I forbindelse med låtslipp, og kommende album har vi i escNorge tatt en prat med Tom Hugo for å høre litt om den nye låten og det nye albumet. Hva kan vi forvente oss av KEiiNO?

Tom Hugo, dere kommer med en ny låt nå på Fredag som heter «Would I Lie». Kan du si litt om hva den handler om? Hva budskap dere ønsker å få frem? 

– Låta handler om et forhold som har noen problemer. Og det er forholdet mellom Moder Jord og menneskene. Hun er rett og slett litt forbanna på oss, at vi ikke ser tegnene på at hun ikke er fornøyd med åssen vi behandler henne. Den ble skrevet i Australia i november, og rett etterpå startet alle skogbrannene, så vi føler dessverre at temaet er svært aktuelt.

Dette er en av låtene som kommer på det nye, og aller første albumet deres, der dere har spilt inn musikk med ulike urfolksgrupper rundt om i verden? Kan du ikke si litt om det? Hvordan ble det en greie?

– Med Spirit In The Sky viste vi at det er mulig å kombinere joik og tilgjengelig popmusikk. Da vi ble utnevnt til ambassadører for FNs år for urfolksspråk ønsket vi å ta den rollen seriøst, og lanserte ideen om å prøve å hente inn andre urfolks utrykk i popen vår. Det var definitivt gambling, siden vi ikke har hørt om andre popband som har gjort det samme, men vi synes nå det har gått veldig fint.

Uten å røpe for mye, hva kan vi forvente oss på det fra det kommende albumet? Er det mer kuler og krutt i vente?

– Defnitivt. Det er et variert album, med noen skikkelig intense låter. Nå er jo mange av låtene allerde gitt ut som singler, men jeg er ganske sikker på de nye også vil falle i smak hos mange av våre fans.

Allerede så har dere jo sluppet et par låter i 2020. Colours var den første, og så kom den første låten til det nye albumet, låten med navnet «Black Leather». Og det er jo noe litt annet enn det dere så langt har kommet med. Blant annet så har jo musikkvidoen spesielt vekket en god del oppmerksomhet. Er dette det nye KEiiNO? Blir det mørkere? Og uansett, hva tenker dere om tilbakemeldingene dere har fått? De er jo mildt sagt av både det ene og andre slaget.

– Både musikalsk og personlig er vi jo en gruppe med mange nyanser, og det synes vi er herlig å få lov å vise. Og ja, vi var jo klare over at stemningen i Black Leather-videoen er fremmed for mange. Men vi elsker den frie klubbkulturen i Berlin, akkurat som vi elsker å være ute i naturen i Norge eller å stå og synge foran store publikum. Vi er sammensatte mennesker, og det vil vi vise i utgivelsene våre. Vi har fått noen kommentarer fra folk som er sjokkerte over homoerotikken. Men vi har jo vært åpne fra dag en om at vi er et band som mener alle skal få være den de er.

Dere rammes jo også av denne coronaepedemien, og det er jo ikke bare dere som sliter litt nå. Men én gang skal alt tilbake til normalen, og det om forhåpentligvis ikke så alt for lenge. Hva er deres videre planer utover release av nytt album?

– På grunn av situasjonen ble jo albumet litt utsatt, så derfor kom det en singel fra albumet i forkant. Så vi måtte legge til en låt vi egentlig hadde tenkt å slippe i juni. Men vi ønsker nå først og fremst å få lov å spille live igjen, så vi kan reise rundt og promotere albumet som vi er så stolte av. Men så er vi jo i overkant glad i å skrive og spille inn ny musikk, så det kan fort være det blir flere singler senere i år.

Hør den nye låten under her:

Låten finnes også blant annet på Spotify: https://spoti.fi/2R8t8qb

Om KEiiNO:
KEiiNO har siden deres debut i 2019 vært på en stor bølge av suksess. «Spirit in the Sky» ble solgt til platinum, og nomintert til «årets låt» til Spellemannsprisen. Den har også vunnet 4 Scandipop-awards. Låta har vært nummer 1 på Norges topplister, samt nummer 2 på Spotify’s Global Viral 50, og nummer 10 på Global Itunes Charts.KEiiNO fikk flest seerstemmer i Eurovision Song Contest i 2019. De endte til slutt opp på en 6 plass når jurystemmene ble telt opp. Konkurransen ble sett av 200 millioner seere. KEiiNOs blanding av dance-pop, nordisk folkemusikk og joik har traff mennesker over hele verden da de fikk topp-poeng fra Storbritannia, Tyskland, Australia, Sverige, Danmark og Nederland.

Om Electric Fields:
Electric Fields er en kraftig og unik kraft som samler glansen og kreativiteten til musikkprodusent og komponist Michael Ross, med den fascinerende følsomheten til Zaachariaha Fielding. Hans vakre stemme er blitt beskrevet som ‘å ta sjelen til stratosfæren’. Disse to skaper en slående og hjemsøkende sammenslåing av levende tradisjonelle First Nations kultur med elektronisk musikk. Bandet har blitt nominert til en prestisjefylt ARIA, vunnet tre National Live Music Awards og var fikk en andreplass i Australia Decides 2019 (ESC-nasjonal finale)

Gleder du deg til KEiiNO sin nye låt? Del med oss på Facebook da vell!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien