Danmark kjører ny finale neste år

Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

Kringkasteren DR vil starte på ny frisk i 2021, og årets vinnere Ben & Tan ønsker ikke å stille igjen.

-Først etter coronakrisen er over, skal vi begynne å se på hvordan dansk Melodi Grand Prix skal se ut til neste år. Men vi velger å se EBU-showet «Eurovision: Europe Shine A Light» som avslutningen på årets Melodi Grand Prix og vil starte på ny frisk neste år, sier underholdningsredaktør i DR, Jan Lagermand Lundme til egen kanal.

Et musikalsk punktum

Det var duoen Ben & Tan som skulle representert Danmark i år med låten «Yes».

– Jeg forstår godt at det har vært en blandet opplevelse for Ben & Tan og folkene bak «Yes». Jeg er glad for, at vi med EBUs store Eurovision-program gir sangen et liv i hele Europa og får Ben & Tan ut til seerne og fans i hele Europa. Det er en – etter omstendighetene – fin måte å sette et musikalsk punktum for årets Melodi Grand Prix på, sier underholdningsredaktøren til DR.

EBU-showet «Eurovision: Europe Shine A Light» skal hylle årets 41 deltagere ved å vise et sammendrag av alle låtene. I tillegg får vi en fellesopptreden med deltagerne via satellitt fra deres respektive hjemland.

Noen andres tur

Forrige måned uttalte manageren til Ben & Tan til den danske avisen Ekstra-Bladet at dersom de ikke ble internt utvalgt til å representere Danmark igjen, så håpet de de på en automatisk plass i neste års finale.

Ifølge den ene delen av duoen, Tanne Balcells, er tonen en annen nå.

– Jeg føler at vi ville tatt plassen fra noen andre. Vi har jo prøvd å være med i showet. Det må være noen andres tur neste år. Det er mest rettferdig, sier hun til DR, og legger til:

– Og man kan jo risikere å stille opp igjen og så tape, og så er det dét folk vil huske. Så vi vil heller la det være med denne seieren og ellers fokusere på musikken vår.

Hun er også glad for at EBU arrangerer et alternativt show 16. mai.

Jeg synes det alternative showet er en kjempegod idé. Det er et megagodt initiativ som samler oss alle – hver for oss – nå når vi ikke kan være sammen i en sal. På den måten føles det ikke som om showet er hundre prosent avlyst likevel, sier Tanne «Tan» Balcells.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien