Sébastien Tellier med følelser fra hjemmet i nytt album

Sébastien Tellier sjokkerte noen, og gledet enda fler med sin spesielle låt, og opptreden i Eurovision 2008 med låta «Divine». Kunstneren og elektronika-artisten kom inn på scenen i en golfbil, og tok en dose helium da han skulle synge andre vers. Noe han ikke hadde gjort på noen prøver. Dette er en artist som liker å gå egne veier.

Etter deltakelsen i Eurovision, som resultatmessig endte med en 19.plass, fikk Sébastien Tellier et godt grep om det norske publikummet. Han spilte konserter i Oslo på Blå og festivalen «Oslo Live» den samme sommeren. «Divine» lå på hitlistene også i Danmark, Sverige, I hjemlandet utløste sangen en debatt om det var riktig av en fransk artist å synge på engelsk. Det ble til og med tatt opp i et møte i det franske parlamentet i etterkant.

Nå kommer Tellier med sitt sjette, fulle album. Albumet «Domesticated» slippes 29.mai. I dette albumet tar Tellier for seg det hjemlige livet. De små kampene for tilværelsen. Lengselen ut og bort. Men aller mest handler det om, i følge Sébastien selv, å gjøre «hver hverdag til noe ekstraordinært». Albumet har for en stor del blitt til under Corona-tiden, med svært strenge regler i Frankrike. Langt strengere enn i Norge. Blant annet var det stort sett forbudt å gå utenfor leiligheten uten et dokumentert, nødvendig ærend. Da får vel også Sébastien Tellier tid til å kjenne på et hjemlige hverdagslivet.

Den første singelen «A ballet» fra albumet ble sluppet i Januar.

For noen dager sien slapp Sebastien Telliér den tredje singelen fra albumet. «Stuck in summer love». Som vanlig en sensuell, kjølig, men varm, ambience elektronika låt.

«Livet er en kamp, og hjemlige «ork» er senteret for denne kampen» sier Sebastien Telliér til musikkmagasinet NME. I albumet utforsker han parallellen mellom musikken og de endeløse rutinene, og monotonien i det hjemlige livet.

Del:
Relaterte artikler