AWS mimrer om Eurovisiondeltakelsen!

Det ungarske post hardcore metalbandet AWS vakte oppsikt med sin deltakelse i ESC 2018 i Lisboa med sin Viszlát Nyár og viste for en hel verden at metal duger også i vår kjære konkurranse da de tok seg til finalen.

Nå fredag 12. juni hadde de en 45 minutters livesending på YouTube der de var i det nostalgiske hjørnet og mimret om sin Eurovisionreise. Og selv om de kun snakker på ungarsk så er det mange morsomme innslag vi får være vitne til fra preparties og ikke minst selve oppholdet i Lisboa.

Vi får være med på en tur rundt i Lisboa, flere artige intervjuer og klipp fra pressekonferanser, bl. a. den etter semifinalen da deres manager offentliggjorde at han hadde fått booket de til en av Europas største metalfestivaler, Wacken Open Air i Tyskland. Noe bandmedlemmene var intetanende om.

Det skal sies at det i starten og innimellom er noen minutters sekvenser med bare prat i rommet, men det er enkelt å spole fram til når det skjer noe som vi som ikke-ungarere forstår. Og en kan trygt stoppe videoen fem minutter før slutt da resten er bare prat på ungarsk.

Likevel er dette blitt et morsomt tilbakeblikk på den reisen AWS hadde i forbindelse med sin Eurovisiondeltakelse, og det er helt tydelig at dette er noe vokalist Örs Siklósi og resten av bandet ser tilbake på med stor glede!

Og for de som vil mimre mer, her er AWS fra den store finalen i Lisboa for to år siden:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien