Frankrike lar folket få bestemme neste års bidrag

France 2 bekrefter nå at det franske folk skal få stemme frem representant til Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam. Påmeldingen til konkurransen åpner allerede 29. juni.

Kun kort tid etter at Tom Leeb, som egentlig skulle representere Frankrike i år, bekreftet at han ikke vil delta for Frankrike i Eurovision 2021, avslører Alexandra Redde-Amiel at France 2 ikke lenger kommer til å velge sin representant internt, men la folket stemme frem sin deltaker.

Frankrike sin delegasjonssjef og underholdningssjef i France 2 sier at de nå går tilbake til et nasjonal utvelgelse, samme som de gjorde i forkant av Eurovision 2018 og 2019.

Kanalen bekrefter samtidig at et arbeidet for 2021 allerede er i gang.

– Programmet vil bli produsert i regi av France Télévisions Studios. Vi jobber allerede med det endelige konseptet, og det vil bli holdt i en stor konsertsal, uttalte hun.

Redde-Amiel bekrefter videre at den avgjørelsen om hvilke låt og artist som skal kjempe om seier i Rotterdam vil bli tatt av den franske folket og en jurygruppe som det fortsatt jobbes med å sette sammen.

– Vi er fortsatt ikke sikre på hvordan vi skal sette sammen juryen. Vi diskuterer hvor mange medlemmer det skal være, og om de skal være bestående av franskmenn eller om det skal være en internasjonal gruppe.

Reglene for neste års konkurranse er ikke klare enda, men påmeldingen åpner allerede 29. juni.

– Vi ønsker at alle skal føle seg som en potensielle representant. Eurovision handler om gjenforening, samhold og deling. Vi trenger det nå, la Alexandra til.

Hun bekreftet samtidig at Tom Leebs beslutning om ikke å delta i Eurovision 2021 var en gjensidig avtale mellom kanalen og han.

Del:
Relaterte artikler