Populære ESC-damer med nye utgivelser.

Juni-måned har vært travel for tidligere ESC-artister, og det har kommet nye låter på løpende bånd. Deriblant fra 3 damer vi kjenner godt.

Den vi kanskje kjenner aller best, eller ihvertfall husker best, er Eleni Foureira, som kapret 2.plassen, etter Netta i 2018. Hennes nye singel «Temperatura», har pussig nok, en av forfatterene av Nettas «Toy», nemlig den israelske hitmakeren, Doron Medalie, med på laget som medskribent.

Låta, med den spanske tittelen, blir for det meste sunget på gresk. «Temperatura» kan fort bli en hit denne sesongen, med sine fengende sommer-rytmer i sjangeren reggaetón.

I musikkvideoen til låta, er det ikke vanskelig å forstå at det er en solrik og varm sommerstemning, som Elena ønsker å formidle.

En annen ESC-artist, som nok de fleste husker godt, er Eurovision vinneren fra 2003, Sertab Erener. Hun har nå sluppet ett nytt album, med 14 låter på tyrkisk.

Dette er hennes ellevte studioalbum, og hennes første hele albumutgivelse siden 2016. Det nye albumet til den suksessfulle stjernen, har fått navnet «Ben Yasarim» som betyr «i live».

Albumet inneholder blant annet den helt nye singelen «Bü Dünya» som er en typisk tyrkisk pop-låt.

For de av fansen, som har hengt med en god stund, så er nok ikke Lara Fabian helt ukjent i Esc-sammenheng, heller. Hun kom på fjerdeplass i 1988 med låta «Croire». Den kanadisk-belgiske sangeren, som representerte Luxenbourg, kom nok litt i skyggen av Celine Dion, som vant det året, men hun har allikevel oppnådd stor suksess som artist.

Hun har solgt over 12 millioner plater på verdensbasis, og er kanskje mest kjent for låta « I will love again» her hjemme.

Artisten som både er sanger og låtskriver, og som har en stemme som rekker over hele 3 oktaver, har nylig gitt ut en deluxe-versjon av sitt siste album, «Pappillion». Albumet inneholder 3 ekstra sanger, to på fransk og en på engelsk.

https://www.youtube.com/watch?v=wvFRmHpau7g
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien