Er tiden for det særegne etniske i ESC snart over?

Et lite blogginnlegg av André Thomassen Haugen, skribent i escNorge. Innlegget uttrykker eksklusivt skribentens egen mening, og er ikke nødvendigvis et syn delt av andre i team escNorge.

Det er 9. Juli, og vi er godt inne i sommeren. Jeg titter ut av mitt vindu fra gutterommet, og ser på himmelen. Og plutselig så tenkte jeg. Er tiden for det særegne etniske i ESC snart over? Blir det snart bare låter på engelsk som ligner på alt annet av musikk vi har hørt før?

Nå er ikke dette en virkelighet helt ennå, men jeg er litt bekymret. Ikke at det er noe galt med Engelsk «mainstream» pop, men jeg bare elsker de spennende etniske bidragene som sendes til ESC. Og uansett hvor bra ulike låter i nasjonale finaler er, så håper jeg alltid på at noe etnisk skal havne i Eurovision. Noe med fengende rytmer, på eget språk, og som gir et inntrykk av, og gjenspeiler landet. Noe som er unikt, sært og kanskje en smule annerledes? Ja, takk! Det er det jeg vil ha!

For meg er nemlig det en del av det jeg elsker med konkurransen. I en konkurranse med over førti land fra hele Europa, og nå også Australia, så er det så masse bra musikk! Også av det etniske! Jeg sitter hvert bidige år og håper på at det skal komme en dæsj med etnisk til konkurransen. Jeg synes rett og slett det er så fantastisk å få et innblikk av landet igjennom musikken. En låt kan si så mye om landet, dets kultur og absolutt alt annet. Skal jeg ha «mainstream» pop, da kan jeg liksågodt bare skru på Idol, eller se finalen av Norske Talenter, Americas Got Talent, The Voice eller X Factor.

Jeg skjønner at vi trenger denne fengende, «mainstream» poppen i ESC. Det er det mange vil ha. Men jeg vil ha noe annet. Og jeg er ikke alene om det?

Derfor har jeg nå laget en egen Spotifyliste med kun etniske låter som har deltatt i ESC. Hør den under! Og dersom du har låter til listen, del de med meg i kommentarfeltet til escNorge.

Vil du ha mer etnisk i ESC? Del med oss i escNorge på Facebook!

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien