Spennende nyheter fra Andorra!

I et ferskt intervju med Wiwibloggs kommer tidligere Eurovision-representant fra Andorra, Susanne Georgi med spennende nyheter.

De siste årene har Susanne Georgi kjempet hardt for å få Andorra tilbake til Eurovision. Susanne Georgi deltok for Andorra i Eurovision Song Contest i 2009. Der sang hun låta «La teva decisió (Get a Life)». Der kom de på en 15. plass i semifinalen. Dette var også landets siste deltakelse i Eurovision.

I mai gikk Andorra ut med at de ikke kom til å delta i 2021. Les mer om saken her.

Intervjuet

Susanne Georgi har tidligere gått ut med at hun har skaffet en privat sponsor for å dekke kostnadene for å returnere til konkurransen. Hun har fremmet ideen for presidenten i Andorra, Xavier Espot og RTVA direktøren, Xavier Mujal i 2019 og har ventet på svar.

I et intervju med Wiwibloggs sa hun at landet har planer om å returnere til konkurransen i 2022, etter at Covid-19 pandemien har stilnet. Hun sier også at hun har hatt møter på og av, men at alt har blitt satt på pause på grunn av alt med pandemien.

I intervjuet sier hun at staten er veldig positive, og at det finnes et verbalt grønt lys, men ikke for 2021. Andorra er fortsatt berørt av Covid, noe som gjør at oppmerksomheten nå bør gå til å få stilnet pandemien i landet. Hun sier de er redd for å bruke mye jobb og penger på noe som kanskje ikke blir noe av i 2021. Noe hun også er enig med. Så ideen er nå å returnere til konkurransen i 2022.

«Det er fortsatt ikke noen offisiell avtale enda, og alt er verbalt. Det er ikke min jobb til å si at vi skal delta – det må komme fra TV-stasjonen og myndighetene. Men jeg tror det er positivt at de har debatten gående. Det er klarert muntlig» sier hun til Wiwibloggs.

Veien videre

Susanne Georgi håper planene går i boks og ønsker å sikre en forpliktelse til å delta i konkurransen for tre år. Hun er også åpen for å synge i Eurovision igjen, men er mer interessert i å bli Head of Delegation først for å få landet tilbake til konkurransen, og å vise andre artister fra landet.

Så blir det spennende å se om Andorra kommer til å delta i Eurovision Song Contest i 2022. Blir det et gledelig gjensyn fra landet?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien