MGP-artister med musikk som er mer enn musikk

Denne uka har to MGP-artister kommet med musikkvideoer. De er veldig ulike i form. Men de har noe viktig til felles. De handler om mer enn musikk. De handler om livets mange sider. Også om når livet er mer enn en lek.

Alexander Rybak ga ut låta «Magic» for et par ukers tid siden. På tirsdag kom musikkvideoen der vi kjenner igjen både Bettan og Jan Thomas. Hvis du synes å kjenne igjen flere ansikter også, så stemmer det. Flere av danserne har vært med i MGP-finaler før. Senest i årets sesong. Mye av videoen er spilt inn på samme sted som Ulrikkes akustiske versjon av «Attention». Nemlig sporvognsmuséet i Oslo.

Videoen underbygger den livsglade stemningen og innhold i låta. Rybak har sagt at låta er en hyllest til bloggeren Martine Røsten Aune (24) som med humor og overskudd skriver om å leve med alvorlig sykdom, og om å komme seg opp av de mørke hullene vi alle av og til ramler nedi.

Rybak var tidligere på rehabilitering for å bli kvitt avhengigheten av sovepiller og andre medisiner for å holde seg gående. Han sier selv han gikk på en smell, men at han nå er tilbake for fullt. Noe han da takker Martine og hennes blogg for.

Her kan du se hans musikkvideo til «Magic»

At Rybak har en opptur igjen etter en tur i kjelleren er alle glade for. Men ikke alle greier å komme seg opp, når de først har havnet nede i det mørket hullet.

Hver måned er det seks menn som tar sitt eget liv her i landet. Det er som en alvorlig epidemi. En epidemi det ikke snakkes my om. Det har fått Mirjam Johanne Omdal til å reagere.

Forskningen til Mette L. Rasmussen viser at nære etterlatte ikke ser tegn på alvorlig psykisk lidelse. Sårbarheten handler om at mennene synes å ha lite å gå på, dersom de ikke lykkes med målsettinger eller blir avvist. Det oppstår en sterk følelse av skam og mye sinne, som virker umulig å håndtere eller regulere.

Låta «Wrong» og videoen har hun laget sammen med blant andre Magnus Martinsen som sammen med Mirjam utgjør duoen Nuja. Begge var med i MGP i 2019 sammen med D´sound og låta «Mr Unicorn».

Nå vil de med musikken sin sette fokus på at livet ofte er mer enn lek, og hjelpe folk videre.

Mange vil nok være takknemlige for at MGP-artister tar livet på alvor. Både når det er glede og Magic, og mer utfordrende. De er jo på mange måter i vår familie.

Videoen er ennå ikke tilgjengelig op YouTube, kun på Facebook. Klikk på linken og se den her:

https://www.facebook.com/nujaofficial/videos/613126442965740/

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien