Datoene for Eesti Laul 2021 er klare!

Foto: Karl Markus Antson

Estland er et av landene som har valgt å kjøre ny uttaking for Eurovision 2021, og nå er datoene for neste års Eesti Laul offentliggjort, samt at det er åpnet for innsending av låter.

Mange land har valgt å la artistene som skulle representere de i år få delta i 2021 uten noen annen uttaking enn at enkelte har gått for en avstemning av noen utvalgte låter sunget av artisten som skal delta for landet.

Estland derimot har valgt å gjøre som oss i Norge og gå for en ny uttaking. Deres Eesti Laul har etterhvert fått solide tradisjoner i Baltikums minste land og dette er noe allmennkringkasteren ERR ønsker å bygge videre på.

Konseptet blir likt som det har vært de siste årene med 24 låter fordelt på to semifinaler, som i 2021 skal arrangeres 18. og 20. februar. De seks beste i hver semifinale får billett til finalen lørdag 6. mars. Der vil telefonstemmer og en jury bestemme hvilke tre låter som går til Gullfinalen, der seerne skal avgjøre fullt og helt hvem som skal kjempe for Estland i Rotterdam i mai.

Om årets vinner Uku Suviste gjør et nytt forsøk på å få representere sitt land på den store Eurovisionscenen vites ikke ennå, men her er i alle fall et gjensyn med hvordan han vant de estiske hjertene i årets nasjonale finale:

Del:
Relaterte artikler