Nerver i høyspenn på H3 Arena!

I kveld var en nervepirrende kveld på H3 Arena på Fornebu, utenfor Oslo. I arenaen som har huset både delfinalene til Melodi Grand Prix, Stjernekamp, og Maestro for å nevne noe var det i dag 12 dansepar som svingte seg på parketten.

12 dansepar skulle bli til 11

I dag skulle 12 dansepar bli til 11. I dag var dagen der første dansepar skulle reise hjem, og ut av Skal vi danse sirkuset. En av deltagerne i årets sesong, nemlig Fred Buljo fra KEiiNO var en dem som virkelig måtte kjempe i kveld. Forrige gang fikk han bare 17 poeng av dommerne og havnet sist på tabellen, på en ikke så gøy 12. plass. Der fikk han blant annet beskjed om å jobbe mye med benteknikken. Likevel fikk han masse skryt, blant annet for sin musikalitet og løftene under dansen. Selv om det bare som sagt endte i 17 små poeng. Nå skulle han i kveld danse Samba.

Tørt som knekkebrød

I kveld var ikke dommerne like imponert. Dansedommer Merete Lingjærde håpet virkelig på at Fred skulle ta de med til Rio i Brasil. Hun påpekte at sambaen skal være «saftig, hot og leken», men at det i dag ble litt tørt som knekkebrød. Hun savnet blant annet flyt og mer juicy hofter. Riktignok påpekte hun at feilene tas igjen med sjarmen. Der er Fred god! For det er hans sterkeste side akkurat nå.

For Tore Petterson var det heller ikke noe Rio å oppspore. Riktignok var det sjarme. Han påpekte at enkelte ting som Fred gjør er veldig bra og han håpet Fred gikk videre så han fikk modnet seg mer. Han ville også at Fred skulle ta med seg musikaliteten sin inn i dansen.

Litt langt fra Kautokeino til Rio?

Forrige gang gråt Fred etter dansen. Han begrunnet det med å ha jobbet hardt mot et mål hele uken, og at man så hadde 1,5 minutt å vise seg frem på. Han takket Lillian, og sa at uten henne var det hele umulig. Han påpekte å ha tråkket litt i nysnø, og at veien var lang fra Kautokeino til Rio i kveld.

Stod ikke helt til topplassering

Det ble i kveld ikke noen topplassering på Fred da han endte med bare 13 poeng. Tre poeng fra Trine, Egor og Merete. Tore ga et poeng mer, noe som gjorde at han fikk bare 13 poeng. Dette fire poeng under forrige gang. Han ble da sistemann på pallen, og forble der til slutten både da og nå.

Reddet av seeerne

Det var både seerne, og fansen rundt om i Europa som i kveld reddet Fred fra å måtte forlate konkurransen. Han ble satt som 1 av 3 i fare for å ryke ut, men stod heldigvis igjen som en av de som ble med videre. Og med det kan vi glede oss til å se Fred med i neste runde av Skal vi danse neste Lørdag.

Følger du med på Skal vi danse? Hvem heier du på? Er det Fred? Hvor langt tror du han vil nå? Del det med oss i escNorge da vel!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien