Velger ny representant til Eurovision Song Contest 2021!

Kringkastingen har endelig bestemt seg. Hviterussland kommer til å sende en ny artist til å representere landet for Eurovision Song Contest i 2021.

VAL vant den hviterussiske nasjonale finalen med låten «Da vidna», men fikk dessverre ikke muligheten til å delta i 2020 på grunn av COVID-19. Nå vil de ikke få delta i 2021 heller.

Den hviterussiske kringkastingen BTRC gikk ut med denne uttalelsen:

The VAL band will not represent Belarus at Eurovision 2021, not because they broke off their relationship with the BRTC or because of some censorship, but because they have no conscience.

Denne uttalelsen kom etter at VAL har vært aktivt involvert i demonstrasjoner mot den sittende regjeringen som har pågått i Hviterussland de siste månedene.

Dette betyr derfor at Hviterussland kommer til å finne en ny artist til å representere landet til konkurransen i 2021. Detaljer om hvordan har ikke blitt offentliggjort enda. Hør «Da vidna» her.

Hviterussland i Eurovision Song Contest

Hviterussland er ikke landet med den største suksessen i Eurovision. De har deltatt hvert år siden 2004, men har bare kvalifisert seg til finalen seks ganger.

Deres beste resultat er deres 6. plass i 2007 med låta «Work Your Magic» av Dmitry Koldun. Dette er deres eneste resultat i topp 15 i Eurovison Song Contest.

Les mer om Hviterussland sin historie i Eurovision Song Contest her

Del:
Relaterte artikler