Her er helgens utgivelser

Det er mange utgivelser å kose seg med denne helgen, og de fleste av dem bør gi deg litt god gammeldags julestemning.

For første gang har Secret Garden laget et julealbum. «Sacred Night» er et samarbeid med Cathrine Iversen, som har vært en av duoens faste vokalister i flere år. Julelåtene er nyskrevet av Rolf Løvland, med unntak av 500 år gamle «I Know A Rose Tree».

-Spiren til dette albumet ble sådd i 2013 da jeg ble spurt om å skrive en ny sang til Cathrines julekonsert i Fredrikstad. Siden den gang har det blitt flere nye julesanger. I fjor bestemte vi oss for å samle det vi har laget til et eget album. Tidspunktet passet oss bra siden Fionnuala har hatt et år med kreftbehandling i Irland og vi har måttet si nei til alle konserter og turneer i denne perioden. At Corona-epidemien traff midt under studioinnspillingen ble en ny utfordring. Vi kunne ikke reise noe sted under «lock-down» og det at Cathrine er barnesykepleier ved Sykehuset Østfold Kalnes gjorde ikke situasjonen lettere. Fionnuala måtte spille inn sin del i hjemmet sitt i Dublin, forklarer Rolf Løvland i en pressemelding.

Han forteller videre at de har blitt spurt om å lage et julealbum flere ganger, og at det er samarbeidet med Iversen som endelig har gjort det mulig.

-For meg har den største utfordringen vært det å skrive nye sanger til en gammel høytid. Er det plass til noe nytt i en tid hvor vi vender oss mot tradisjonene? Men da jeg tenkte på at alle de kjente og kjære julesangene også har vært nye en gang fant jeg et slags mot til å lage dette albumet.

Hør albumet HER.

Det er flere enn Secret Garden som satser på julealbum i disse dager. Det gjør også Didrik Solli-Tangen som nå er aktuell med «Det skal bli jul». Dette blir hans første julealbum, og består av ti låter – noen egenskrevne og noen kjente klassikere.

-Reisen med dette albumet har kunnet by på glede, sorg, savn, samhold, varme og nostalgi. Jeg håper dere har lyst til å ta med dere noen lydspor fra meg inn i en jul som kanskje er litt ekstra spesiell i år. Og uansett hvor avlyst og håpløst alt føles; Det skal bli jul. Jeg vil også takke alle som har bidratt til at dette albumet har blitt noe jeg er ekstremt stolt av, skriver Didrik om utgivelsen på sin Facebook-side.

Lytt til hele albumet HER.

Oda Loves You, som var aktuell i årets MGP med låten «Love Who We Love», er også ute med et julealbum i dag. Det heter «Polar Nights», og består av ni låter. Hør det HER.

-Det ble akkurat sånn jeg hadde sett for meg, og jeg har gledet meg veldig til å dele det med dere. Håper dere nyter det med gløgg foran peisen, skriver Oda på Facebook.

Raylee stod bak en av årets største MGP-hits, «Wild». Nå er hun ute med oppfølgersingelen som har fått navnet «Unspoken».

-De fleste av dere er vant til å se meg med mye positiv energi og glede, og det er det jeg har lyst til å vise mest av. Samtidig er jeg en vanlig person med følelser som dere, så jeg ville vise dere en side av meg som dere kanskje ikke ser så ofte», skriver Raylee til fansen på sin Facebook-side.

Fjorårets Eurovision-vinner Duncan Laurence er nå endelig ute med sitt debutalbum. Det har fått tittelen «Small Town Boy» og inkluderer både vinnerlåten «Arcade» og hans seneste hitlåter «Someone Else» og «Love Don’t Hate It». Hele albumet kan du høre HER.

Duncan er også for tiden aktuell med låten «Feel Something», som er et samarbeid med den nederlandske DJ’en Armin van Buuren.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien