Liam Reilly, mannen bak «Somewhere in Europe» er død.

Mange Eurovision-fans sørger i dag over dødsfallet til Liam Reilly, som tok en populær delt 2. plass for Irland i 1990 med Somewhere in Europe.

I dag kom altså den triste nyheten om at Liam Reilly, som sang Irland fram til en delt 2. plass i Eurovision i 1990 døde i går, 1. nyttårsdag. Han ville ha fylt 66 i slutten av denne måneden.

Konkurransen for snart 31 år siden var sterkt preget av det som skjedde med Berlinmurens fall og åpningen av grensene mot landene i Øst-Europa året før. Liam Reilly var en av de som lyktes best med det med den vakre balladen Somewhere in Europe. Han måtte gi tapt med 17 poeng for italienske Toto Cutugno og Insieme: 1992 og delte 2. plassen med franske Joëll Ursull og White and Black Blues.

I en meddelelse fra familien heter det at Liam Reilly døde brått, men fredfullt i sitt hjem i går 1. nyttårsdag. I dag har hyllestene strømmet på fra irske musikkolleger, bl. a. Stephen Travers i Miami Showband som sier at Reilly var en nasjonalskatt. Han var frontmann i bandet Bagatelle i over 40 år, men skrev også flere hits for andre artister. Reilly blir også framhevet som en av Irlands beste singer-songwriters gjennom tidene.

Vi lyser fred over Liam Reillys minne med et gjensyn fra hans opptreden under finalen i Zagreb i 1990, en opptreden som berørte mange den kvelden.

Del:
Relaterte artikler