Ukrainas låt slippes i februar

Foto: JSC "UA:PBC"/ Eurovision.tv

I et ferskt intervju forteller vokalist i Go_A, Kateryna Pavlenko, om låten de skal ta med seg til Rotterdam.

Bandet skulle ha representert Ukraina i fjor med låten «Solovey». Slik ble det ikke, men det er allerede klart at trioen stiller for landet sitt også i år. 

Pavlenko forteller at fjorårets seier stimulerte kreativiteten deres sterkt, og at de i tiden som har gått har skrevet mange nye låter. I tillegg avslører hun at den nye låten slippes neste måned.

-Jeg tror det blir en gang i februar. Vi har det ikke travelt, for vi er ikke helt ferdige. Låten er klar, men enkelte ting gjenstår, sier hun.

Ukrainsk folklore

Tidligere i år uttalte Pavlenko til den ukrainske kringkasteren UA:PBC at de ikke skulle lage en låt som ligner på deres forrige. Likevel vil folkbandet være tro mot sin sjanger, og de skal synge på ukrainsk.

-Låten er basert på folklore fra en bestemt region. Jeg tror vi har klart å røre ved noe som kan være interessant for lytterne.

-Vi vil synge på ukrainsk, opphøye ukrainsk folklore og bevise at alt ukrainsk er kult, interessant og verdt å elske. Man skal ikke tro at ukrainsk språk, sang og folklore er noe annenrangs og ikke betyr noe. Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot vår kultur og våre røtter, fordi det er veldig viktig, sier Pavlenko i det nye intervjuet.

Tenker på det visuelle

Pavlenko forteller at de nå har begynt å tenke på hvordan bidraget skal fremføres visuelt.

-Hovedsaken var valg av låt. Vi bestemte oss for hvilken det skulle bli for bare noen dager siden, og nå skal vi begynne å tenke på showet. Vi har et spesielt konsept i tankene, vi vet hva temaet er og hvordan vi skal implementere det i det visuelle. Nå skal vi fokusere mer på det og hvordan vi skal presentere denne låten til et stort publikum.

Ukraina har to seire bak seg i konkurransen og flere topp 10-plasseringer. Landet har også hver gang kvalifisert seg til finalen.

Her får du et gjenhør med låten «Solovey», som de skulle ha representert landet sitt med, i fjor.

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien