Årets artister i Finland er offentliggjort!

Foto: Yle/Mona Salminen

Den nasjonale finalen i Finland begynner å nærme seg og i dag har den syv artistene som skal delta blitt offentliggjort.

Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) har fått inn 300 låter. Syv av disse har blitt valgt for å konkurrere om en plass til årets Eurovision Song Contest i Rotterdam. Det har blitt gitt ut hint om hvilke artister som skulle delta i år. Finalen av den finske nasjonale utvelgelsen er den 20. februar klokken 2100.

Her er artistene i årets UMK:

  • Ilta
  • Laura Põldvere (Estland 2017)
  • Oskr
  • Teflon Brothers x Pandora
  • Aksel (Finland 2020)
  • Danny
  • Blind Channel

Aksel hadde gått ut med å si at han ikke skulle delta i år, men heldigvis får vi se Aksel prøve på nytt igjen i år!

Fra den 14. januar vil en låt bli lagt ut hver dag. Følg oss for å høre låtene!

Finland i Eurovision Song Contest

Finlands historie i Eurovision går helt tilbake til 1961 der de først debuterte. De har vært med hele 53 ganger sider. Finland har kommet sist i konkurransen 11 ganger, senest i 2019 med «Look Away» med Darude ft. Sebastian Rejman.

I 2006 bergtok Lordi oss alle med å vinne hele konkurransen med «Hard Rock Hallelujah». Noen av de mest minnerike låtene Finland har hatt er «Leave me Alone» med Hanna Pakarainen, «Marry me» med Krista Siegfrids, «Blackbird» med Norma John og «Monsters» med Saara Aalto. Aksel vant UMK i fjor, og skulle representere landet, men ble stoppet på grunn av Covid-19.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien