De to første finalelåtene er sluppet!

Foto: Peder Carlsen/Keiino, Julia Marie Naglestad/NRK

Ved midnatt var det endelig KEiiNO og TIX sin tur til å slippe sine bidrag til MGP-finalen 2021. Begge er direkte kvalifisert til den store finalen 20. februar, men i morgen skal de få vise frem låtene sine på MGP-scenen, i den første delfinalen i H3 arena på Fornebu.

KEiiNO: «Monument»

Tekst/melodi: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan og Rüdiger Schramm

KEiiNO trollbandt Europa og fikk flest publikumstemmer av alle under Eurovision 2019 i Tel Aviv. «Spirit in the Sky» var verdens nest mest virale låt på Spotify, den var på hitlistene i flere Europeiske land, toppet VG-lista og ble nominert til Spellemann for Årets låt.

Siden debuten i MGP 2019 har gruppa gitt ut 14 låter som til nå er strømmet over 60 millioner ganger. De har turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia. De har også vært utnevnt til FN-ambassadører for urfolksspråk. 

KEiiNO har hele tiden vært åpne for at de kan tenke seg å stille opp i MGP igjen, dersom de har den rette låta, og nå er de altså klare for en ny deltakelse. De forteller at «Monument» handler om sporene vi etterlater oss, opplevelsene man husker, de sterke relasjonene. Den er en hyllest til de som beriker andres liv, men som ikke får statuer reist eller gater oppkalt etter seg.

I pressemeldingen står det:
– Låta handler om de relasjonene og personene som er med på å påvirke og berike livet ditt. Vi har fått mer tid enn planlagt i 2020 til å tenke over hva som er viktig i livet; de personene som har gjort noe viktig for deg, de som har stått på for deg og de har vært med deg i situasjoner som har betydd
mye. Dette er rett og slett en hyllest til hverdagsheltene som ikke får statuer reist og gater oppkalt etter seg.


Hemmelighetsfull
I morgen, lørdag, skal KEiiNO vise frem bidraget sitt i den første delfinalen av årets Melodi Grand Prix, men det er først i finalen lørdag 20. februar det virkelig gjelder. Og forventningene fra fansen er store når det kommer til sceneshowet:

– Vi har lagt ned mye tid og arbeid i forhold til sceneshowet for at det skal løfte låten på best mulig måte, det skal rett og slett bli monumentalt. Jeg kan ikke avsløre så alt for mye enda, men i motsetning til sist vi deltok i MGP, så kommer vi til å stå på scenen helt alene denne gang. Man kommer til å få se tre sterke individer, KEiiNO i sin prakt og helhet, forteller Alexandra

TIX: «Ut Av Mørket»

Tekst og melodi: Andreas Haukeland

TIX, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, en av Norges aller største artister. Andreas forteller at karakteren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst med diagnosen Tourettes syndrom. Han valgte å ta eierskap til kallenavnet og gjorde det til sitt artistnavn.

I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble det årets partylåt for russen. Hans første album «Dømt og Berømt» lå over 70 uker på VG-lista.

I 2018 tok TIX sitt neste skritt på veien mot å bli Norges største popstjerne da han slapp sin første ikke-russelåt, “Shotgun”. Samtidig bemerket han seg som låtskriver i inn- og utland med verdenshiten ‘Sweet but Psycho’ med Ava Max, som ble årets mest spilte låt.

Siden den gang har TIX hatt hele syv låter som nummer 1 på Spotify i Norge. Under koronavåren 2020 ble låten «Karantene» allemannseie over natten og i starten av mai hadde han hele 11 låter på topp 200 i Norge.

TIX har vært å se både som deltaker i Paradise Hotel og som dommer i Idol.

Hør alle MGP-låtene 2021 i vår spilleliste på Spotify:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien