Krisemøte for Festival di Sanremo

Foto: Tommy Hansen / escnorge.no

I Italia blir det nå introdusert nye restriksjoner for å stagge den pågående koronapandemien, disse restriksjonene får konsekvenser for årets Sanremo-festival.

Til uken skal arrangøren av festivalen, den italienske TV-kanalen RAI holde et krisemøte sammen med sponsorene og plateselskapene. Målet med møtet er å finne en løsning på konsekvensene restriksjonene får for festivalen.

De nye restriksjonene sier nemlig at det ikke er tillatt å ha et live publikum under direktesendte tv produksjoner. RAI har siden ifjor hatt som mål å ha et live publikum under årets sendinger fra teatro Ariston.

Valget skal nå være om å enten flytte hele festivalen til april, eller gjennomføre sendingene uten publikum. Å gjennomføre sendinger uten publikum vil isåfall ikke være noe nytt, da både Melodifestivalen og vår egen Melodi Grand Prix går uten tilskuere.

Skulle man velge å flytte Festival di Sanremo til april, vil ikke vinneren av festivalen få valget om å dra til Eurovision slik tradisjonen har vært de siste årene.

RAI vil da mest sannsynlig gå for å velge låt å artist internt.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien