Disse deltar i delfinale 2!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Melodi Grand Prix er endelig i gang igjen. Vi har allerede fått vår første finalist fra delfinale 1. Nå er de fire artistene som skal konkurrere i den andre delfinalen lørdag 23. januar endelig avslørt!

Hvilke fire artister som deltar i delfinalene får vi vite hver mandag i ukene fremover.

Artistene i delfinale 2 er:

Daniel Owen: Psycho 

Tekst og melodi: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen og Marcus Nilsen Ulstad 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Daniel Johansen Elmrhari, eller Daniel Owen er 21 år og født opp oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Som ung startet hans med dans, mens interessen for sang kom senere.

Som 11-åring vant Daniel Norske Talenter på TV2

Den 21 år gamle artisten Daniel Johansen Elmrhari er født og oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Han fattet i tidlig alder stor interesse for dans, og litt senere kom interessen for sang. 

Daniel bergtok det norske folk allerede i 2011 ved å vinne Norske Talenter på TV2 som 11-åring.

Siden da har Daniel opptrådt på både store og små scener rundt om i landet. 

Daniel har sagt til NRK at «ved å få lov til å ta VG-lista med storm på Rådhusplassen i Oslo i 11-12-årsalderen er noe som neppe går i glemmeboka» for den unge artisten.

I 2015 ga han ut sin første låt, og nå satser Daniel Owen for fullt på å kombinere studier med sin karriere innfenfor musikk og R&B-sjangeren. 

Raylee: Hero 

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard  og Frazer Mac 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Raylee Charlotte Kristiansen (23) er en artist vi alle kjenner godt. Hun er fra Tromøya utenfor Arendal. I fjor gjorde Raylee en stor suksess med låta «Wild» under Melodi Grand Prix. Der gikk hun helt til finalen i Trondheim. Siden det har låta blitt strømmet over 6 millioner ganger på Spotify og fått mange fans i både i Norge og utenfor Norge.

Som 11-åring ga Raylee ut sin aller første plate. Da var hun kjent som barnestjernen «Lotta». I 2008 spilte hun hovedrollen i musikalen «Annie».

I løpet av de siste årene har Raylee etablert seg som artist, og gitt ut flere låter. I høst slapp hun låten «Unspoken». Og i fjor hadde hun en rekke optredener, blant annet på Allsang på grensen på TV2 og Palmesus Classics sin livestream på VG. Hun har også hatt sin egen juleturné. 

I 2014 var Raylee med i Stjernekamp, og i 2015 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Louder». I 2016 kom hun på en tredjeplass i «Skal vi danse» på TV2. 

Ketil Stokkan: “My Life Is OK” 

Tekst og melodi: Ketil Stokkan 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ketil Stokkan er født og oppvokst i Harstad. Nå bor han i Nordkjosbotn, der han jobber som lærer i grunnskolen mens han holder seg aktiv innenfor musikken. 

Han har vært med i Melodi Grand Prix tre ganger tidligere. Den aller første gangen han deltok var i 1983 med «Samme charmeur» som han kom på en andre plass med. I 1986 vant Ketil Stokkan Melodi Grand Prix med den udødelige «Romeo». Han kom på en 12. plass i den internasjonale finalen. 

I 1990 vant han Melodi Grand Prix med «Brandenburger Tor».

Stokkan startet sin musikalske karriere i ulike band på ungdomsskolen. I 1977 ble han medlem av ZOO fra Stokmarknes. De gav ut seks album, der to av disse ble belønnet med gullplatetrofeer. De mest kjente låtene er «Evig ung» og «Vent, ikkje legg på». Etter dette begynte han med ulike dansebandprosjekt og soloplater.

I løpet av det siste tiåret har Ketil Stokkan gitt ut flere enkeltlåter og singler. Det siste albummet, «Nu kjør vi», ble spilt inn live i Trondheim i 2017. Nå venter Ketil og hans band, «Funky Ducks», på at pandemien slippe taket, slik at de kan dra på konserter sammen. Ketil Stokkan er med i Melodi Grand Prix for en fjerde gang.

Maria Solheim: “Nordlyset” 

Tekst og melodi: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik og Maria Solheim 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Maria Solheim vokste opp i Øksnes i Nordland. Nå bor hun i Svelvik. Maria fikk sin platekontrakt som 17-åring og flyttet til Oslo etter hun var ferdig med skolen. Hennes debutplate «Barefoot» ble gitt i 2001. Albumet fikk svært gode kritikker fra pressen.

Hennes andre og tredje plate ble nominert til Spellemannsprisen. Ved hennes fjerde utgivelse i 2006 hadde hun turnert, gitt ut musikk og spilt konserter rundt om i Asia, USA og Europa.

Maria har sunget i prinsesse Ingrid Alexandras dåp og konfirmasjon, og i 2008 deltok Solheim på Kronprinsesse Mette Marits samleplate «Sorgen og gleden». 

I 2009 gav hun ut singelen «Rom for Alle» som solgte til platina og som lå flere uker på VG-listas førsteplass for solgte singler. 

I 2013 og 2019 mottok Maria Statens ettårige kunstnerstipend for sin låtskriving. Hun gikk inn i et samarbeid med NRK Super i 2012, og har skrevet flere sanger for barnekanalen. Dette samarbeidet første også til et fast samarbeid med tidligere NRK Super profil Silje Sirnes Winje. Duoen mottok i 2020 Spellemannspris for sin andre utgivelse «Bråkebøttebaluba».

Maria var låtskriver og artist på EP-en «Blåtoner» i 2019. Her med et samarbeid med artistene Ole Børud og Lewi Bergrud. Maria Solheim jobber for øyeblikket med sitt syvende soloalbum som hun ønsker å gi ut i 2021.

Hør alle MGP-låtene her:

Les mer om Melodi Grand Prix på: nrk.no/mgp

Låtene er nå tilgjengelig på alle strømmetjenester.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien