MGP 2021 – Intervjuspesial: Disse deltar i den andre delfinalen i kveld

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I kveld får vi se fire nye artister konkurrere om en billett til MGP-finalen 2021, i den andre av fem delfinaler direktesendt fra H3 arena på Fornebu.

I denne artikkelen kan du se intervjuer og bli bedre kjent med de fire som konkurrerer i kveld, samt Stavangerkameratene som er forhåndskvalifiserte til finalen.

Raylee: «Hero»

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard  og Frazer Mac

Tusen takk til MGP-veteran Raylee som ville slå av en hyggelig prat med oss denne uken!

Raylee Charlotte Kristiansen (23) er en artist vi alle kjenner godt. Hun er fra Tromøya utenfor Arendal. I fjor gjorde Raylee en stor suksess med låta «Wild» under Melodi Grand Prix, der gikk hun videre til finalen i Trondheim og tok seg helt til gullfinalen. Siden det har låta blitt strømmet over 6 millioner ganger på Spotify og fått mange fans i både i, og utenfor, Norge.

Som 11-åring ga Raylee ut sin aller første plate. Da var hun kjent som barnestjernen «Lotta». I 2008 spilte hun hovedrollen i musikalen «Annie».

I løpet av de siste årene har Raylee etablert seg som artist, og gitt ut flere låter. I høst slapp hun låten «Unspoken» og i fjor hadde hun en rekke opptredener, blant annet på Allsang på grensen på TV2 og Palmesus Classics sin livestream på VG. Hun har også hatt sin egen juleturné. 

I 2014 var Raylee med i Stjernekamp, og i 2015 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Louder». I 2016 kom hun på en tredjeplass i «Skal vi danse» på TV2. 

Daniel Owen: «Psycho»

Tekst og melodi: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen og Marcus Nilsen Ulstad 

Tusen takk for en hyggelig prat Daniel Owen. Det var gøy å bli bedre kjent med deg!

Den 21 år gamle artisten Daniel Johansen Elmrhari er født og oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Han fattet i tidlig alder stor interesse for dans, og litt senere kom interessen for sang.

Som 11-åring bergtok Daniel det norske folk allerede i 2011 ved å vinne Norske Talenter på TV2. Siden da har Daniel opptrådt på både store og små scener rundt om i landet. Blant annet førte seieren i Norske Talenter til at han fikk opptre på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo.

I 2015 ga han ut sin første låt, og nå satser Daniel Owen for fullt på å kombinere studier med sin karriere innfenfor musikk og R&B-sjangeren.

Ketil Stokkan: «My Life Is OK»

Tekst/Melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

Det ble både mimring og en del latter når vi var så heldige å få snakke med MGP-veteran Ketil Stokkan denne uken. Takk for praten!

Ketil Stokkan er født og oppvokst i Harstad. Nå bor han i Nordkjosbotn, der han jobber som lærer i grunnskolen mens han holder seg aktiv innenfor musikken. 

Han har vært med i Melodi Grand Prix tre ganger tidligere. Den aller første gangen han deltok var i 1983 med «Samme charmeur» som han kom på en andre plass med. I 1986 vant Ketil Stokkan Melodi Grand Prix med den udødelige «Romeo». Han kom på en 12. plass i den internasjonale finalen. 

I 1990 vant han Melodi Grand Prix med «Brandenburger Tor».

Stokkan startet sin musikalske karriere i ulike band på ungdomsskolen. I 1977 ble han medlem av ZOO fra Stokmarknes. De gav ut seks album, der to av disse ble belønnet med gullplatetrofeer. De mest kjente låtene er «Evig ung» og «Vent, ikkje legg på». Etter dette begynte han med ulike dansebandprosjekt og soloplater.

I løpet av det siste tiåret har Ketil Stokkan gitt ut flere enkeltlåter og singler. Det siste albumet, «Nu kjør vi», ble spilt inn live i Trondheim i 2017. Nå venter Ketil og hans band, «Funky Ducks», på at pandemien slippe taket, slik at de kan dra på konserter sammen. Ketil Stokkan er med i Melodi Grand Prix for en fjerde gang.

Maria Solheim: “Nordlyset” 

Tekst og melodi: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik og Maria Solheim 

Vi fikk bli bedre kjent med Maria Solheim da hun stakk innom for en kjempekoselig prat denne uken. Tusen takk Maria!

Maria Solheim vokste opp i Øksnes i Nordland. Nå bor hun i Svelvik. Maria fikk sin platekontrakt som 17-åring og flyttet til Oslo etter hun var ferdig med skolen. Hennes debutplate «Barefoot» ble gitt i 2001. Albumet fikk svært gode kritikker fra pressen.

Hennes andre og tredje plate ble nominert til Spellemannsprisen. Ved hennes fjerde utgivelse i 2006 hadde hun turnert, gitt ut musikk og spilt konserter rundt om i Asia, USA og Europa.

Maria har sunget i prinsesse Ingrid Alexandras dåp og konfirmasjon, og i 2008 deltok Solheim på Kronprinsesse Mette Marits samleplate «Sorgen og gleden». 

I 2009 gav hun ut singelen «Rom for Alle» som solgte til platina og som lå flere uker på VG-listas førsteplass for solgte singler. 

I 2013 og 2019 mottok Maria Statens ettårige kunstnerstipend for sin låtskriving. Hun gikk inn i et samarbeid med NRK Super i 2012, og har skrevet flere sanger for barnekanalen. Dette samarbeidet første også til et fast samarbeid med tidligere NRK Super profil Silje Sirnes Winje. Duoen mottok i 2020 Spellemannspris for sin andre utgivelse «Bråkebøttebaluba».

Maria var låtskriver og artist på EP-en «Blåtoner» i 2019. Her med et samarbeid med artistene Ole Børud og Lewi Bergrud. Maria Solheim jobber for øyeblikket med sitt syvende soloalbum som hun ønsker å gi ut i 2021.

Hvordan blir delfinalen?

De fire artistene skal duellere mot hverandre. Trekningen foregår live på TV, derfor blir ikke startrekkefølgen kjent før de tre programlederne, Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase, har startet sendingen.

Vi får et gjensyn med programlederne som loset oss trygt og godt gjennom MGP 2020.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vinner av første og andre duell møtes til slutt i en gullduell der vinneren av denne får billetten til den store finalen 20. februar. De tre andre bidragene går ikke videre, men det betyr ikke at sjansen for avansement er over.

Mandag 15. februar blir det «wild card»-sending der alle sangene som ikke tok seg videre skal få en ny sjanse til å vinne finalebillett.

Vi har hatt en avstemming på våre Facebook-sider, og skal vi tro våre lesere så er det Raylee som er storfavoritt i kveldens delfinale.

SLIK STEMMER DU

All avstemming i årets MGP foregår på nett og du må huske å lage en profil før du kan stemme. Vi anbefaler at dette gjøres før sendingen da man bare har 3 minutter under hver avstemming.
Lenken til avstemmingen finner du her: https://www.nrk.no/stem/mgp/

Forhåndskvalifiserte finalister

I år er seks sanger forhåndskvalifisert til den store finalen. I kveld skal vi få se Stavangerkameratene fremføre sin låt på MGP-scenen i H3 arena:

Stavangerkameratene: «Barndomsgater»

Tekst/melodi: Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma og Glenn Lyse

Her kan du se vår livestream med de glade guttene i Stavangerkameratene.

Tommy Fredvang debuterte i Melodi Grand Prix 2012 med «Make It Better», men kom seg ikke til finalen. I år er han direktekvalifisert sammen med kompisene Kjartan Salvesen, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland.

Fire år etter debuten har Stavangerkameratene nå to album bak seg, over 50 millioner strømminger på Spotify, over 6 millioner visninger på YouTube, flere gull- og platinatriofeer og en rekke norgesturnéer. Gutta regnes i dag som en av Norges mest populære liveband.

De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004. Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X Factor i 2009, MGP 2012, Stjernekamp i 2015 og suksessen «Vi elsker ABBA». Glenn Lyse vant Idol i 2007, og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

Den andre delfinalen av Melodi Grand Prix 2021 sendes direkte på NRK 1 og NRK nett-TV fra klokken 19:50 i kveld.

Hør alle årets MGP-låter her:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien