Disse deltar i delfinale 3!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I dag har NRK avslørt de fire artistene og sangene som skal konkurrere i den tredje delfinalen.

Vi er snart midtveis i MGP-sesongen 2021 og to artister har allerede kjempet seg videre til finalen. På lørdag var det Raylee som tok seg videre med sangen «Hero» i ekte 80-talls stil.

Her er ukens låter og artister:

Ole Hartz – “Vi er Norge” 

Tekst/melodi: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen og Petter Bjørklund Kristiansen 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Allerede som seksåring visste Ole Hartz at musikk var det livet dreide seg om, og meldte seg på alt det gikk an å melde seg på; pianotimer, trommetimer og inn i korpset. Alt han gjorde var musikk, og alt han tenkte på var musikk. 

24-åringen har nå utviklet seg fra å være en publikumsfavoritt hjemme i lokalmiljøet i Modum, til å bli en platesignert artist hos Warner Music med flere millioner avspillinger og en stadig voksende fanskare både i Norge og Sverige. Ole er ikke redd for å leke seg med melodier og morsomme tekstlinjer, noe han også gjør på sin nye utgivelse «Jeg vil ha ribbe». Med på den låten har han med seg TikTok-stjernen Ida Celine. Nå er han klar for MGP-debut med “Vi er Norge”. 

Big Daddy Karsten – “Smile” 

Tekst/melodi: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset og Pål Gauslaa Sivertzen 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Karsten Dahl Marcussen (32) er fra Arendal og bor i Oslo.   

Big Daddy Karsten fant rapen som ungdom, en sjanger med et åpent, ærlig og tøft uttrykk der han følte han fikk sagt mye på kort tid. Den første platen kom med duoen Folkefiender sammen med rapperen Ego. Han var også sentral som battle-rapper når VGTV satset på Skeez-TV. Big Daddy Karsten har vært headliner på de største Pride-festene i Norge, og blant annet spilt på festivalene Skral, Hove og Canal Street. Karsten var skjult homofil når han begynte å rappe og det var nok få som så for seg at den store, maskuline rapperen var homofil. Da han kom ut av skapet i november 2016 ga det mye oppmerksomhet og satte fokus på det faktum at få rappere verden rundt tør å være åpent homofile. I skrivende stund er Big Daddy Karsten Skandinavias eneste åpne homofile rapper.  

Dinaye – “Own Yourself” 

Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen,David Thulinog Dina Matheussen 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Dinaye, Dina Matheussen (17) fra Asker startet karrieren sin som danser og begynte å synge da kun var 12. Hun har dessuten svart belte i karate. 

Dinaye er kjent for sin dans inspirert av Michael Jackson og i 2014 imponerte hun med dansen i Norske talenter og kom helt til semifinalen. 

17-åringen har også vært med i MGPjr 2016 med låten «Sterk og Rå» der hun kom til gullfinalen. Hun var også med som danser under MGP-finalen 2017 for Amina Sewali. 

Gjennom Idol 2020 beviste hun talentet sitt og fikk stående applaus for sin tolkning av Beyoncés låt «Run the World (Girls)». 

I 2019 hadde hun en hit på NRKP3 med låta «Vi er ett», hvor hun i videoen også fikk vist frem sine etiopiske røtter. 

Den unge artisten er med på å skrive sine egne tekster, og “Own yourself” handler om valgene man tar i livet, og hvordan man velger å presentere seg for andre og for seg selv. Dinaye er halvt Etiopisk i en del av låten synger hun på Amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia. 

Emmy – “Witch Woods” 

Tekst/melodi: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck. 

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen er 20 år og kommer fra Sande i Vestfold. Emmy kommer fra en musikalsk familie og sang lenge før hun kunne snakke, og har blant annet vært aktiv i koret «Soul Children». I 2011 var Emmys eldre bror med i MGPjr, noe som fikk henne til å drømme om å være med selv en gang. I 2015 gikk drømmen i oppfyllelse og Emmy stod på scenen i Oslo Spektrum med låten “Aiaiaiai” som har fått over 1,1 million visninger.  

Deltagelsen i MGPjr resulterte i at hun fikk reise rundt og gjøre konserter og møte fansen.

Emmy har sluppet flere singler, inkludert låten “Bjørnar” som har vært den største hiten hennes etter det. Det er ikke bare som artist Emmy gjør seg bemerket, hun er også en produktiv låtskriver og har skrevet over hundre låter til tross for sin unge alder. Emmy studerer Visuell kommunikasjon på universitetet i Drammen, men nå er hun klar til å vise frem mer av sine musikalske kvaliteter på den store MGP-scenen med låten “Witch Woods”.  

Les mer om Melodi Grand Prix på: nrk.no/mgp

Låtene er nå tilgjengelig på alle strømmetjenester.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien