Oddsen tror på «Witch Woods» i MGP

Emmy er favoritt på oddsen, og er den mest strømmede låta før lørdagens delfinale. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Nå når vi er halvveis i årets delfinaler i MGP kan vi vente oss en spennende delfinale med knappe marginer. I første delfinale bommet spillelskapene på sine forhåndstips, mens de traff klokkerent i den andre. Denne gangen tror de fleste spillselskapene at den skumle, rare, fengende og moderne poplåta «Witch Wood» med Emmy trekker det lengste kosteskaftet.

På et gjennomsnitt av flere spillselskaper ser vi hos Eurovisionworld at de anslår at det er 42 % sannsynlighet for at Emmys hekserier går til finalen. Hjemmebrentlåta har 26 % sjanse, Big Daddy Karstens smil gis 20 % og Dinaye anslås å ha 12 % mulighet for finaleplass.

Lista over lørdagens låter på oddsen samsvarer med strømmetallene på Spotify. Der troner også Emmy på toppen med rundt 30.000 strømminger, mens Ole Hartz og hans hjemmebrentlåt «Vi er Norge» har 26.000 strømminger. Big Daddy Karstens hyllest til mannen i hans liv «Smile» har 16.000 avspillinger. Dinayes discodanselåt «Own yourself» ligger hakk i hæl med 14.000 strømminger.

Av alle låtene som hittil er sluppet løs i MGP-sirkusmanesjen er det TIX og hans klassiske ballade «Ut av mørket» som er strømmet absolutt mest med snart 1,3 millioner avspillinger, KEiiNO er nest mest strømmede med rundt 850.000. Blåsemafian har på to uker kommet opp i snart 200.000, og Raylee har på én uke oppnådd omtrent det samme.

Om vi bare for underholdningens skyld kikker på tre populære vloggere så ser vi at de har tre ulike låter som sin favoritt. William (ekstern lenke) hos Wiwibloggs har Big Daddy Karstens «Smile» på topp. Matt (ekstern lenke) i escYOUnited holder sin største tommel opp for Ole Hartz og «Vi er Norge», mens Luke (ekstern lenke) har «Witch Woods» på topp. Uten at vi skal legge for mye i enkeltpersoners personlige meninger.

For å oppsummere står vi foran en spennende delfinale, men hvor EMMYs «Witch Woods» ligger et bittelite hestehode foran de andre.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien