Comeback på MGP-scenen

Ulrikke og Christoffer Gunnestad i Trondheim Spektrum under MGP-uken 2020. Foto: Hamza Nebolsi

Ett år har gått siden Ulrikke Brandstorp stod på scenen i Trondheim Spektrum og vant Melodi Grand Prix-finalen som var preget av den mye omtalte stemmeskandalen. Nå gjør hun comeback på MGP-scenen. 

Det ble ingen tur til Eurovision for Ulrikke i 2020, men hun har ikke ligget på latsiden av den grunn; Året ble hektisk med både deltagelse i Kompani Lauritzen, slipp av sitt første julealbum, og seier i seersuksessen Maskorama, hvor hun var utkledd som Trollet. 

Nå er det Melodi Grand Prix som nok en gang står for tur, men denne gangen er hun ikke deltager. 

– Det er litt deilig å kun fokusere på å kose seg og levere 100% på scenen, og slippe de mange nervene og tankene som jeg kjente på under finalen i fjor. I år er det ingen stemmer som skal sankes, jeg skal rett og slett bare gå ut der og kose meg og levere to veldig kule, men veldig forskjellige nummer. 

Som skapt for Eurovisionscenen 

I tillegg til å åpne årets finalesending med vinnerlåten fra i fjor, «Attention», skal hun også synge sin nye låt som kom i dag, «Falling Apart».

– «Falling Apart» er som skapt for Eurovisionscenen, så det er utrolig stas å få lov til å vise den frem i finalen nå på lørdag med fullt show. Jeg kan love god stemning, og forhåpentligvis kommer det til å rykke ekstra godt i dansefoten hjemme hos folk. Siden vi er i den situasjonen vi er i for tiden, hvor man ikke kan dra på byen, så håper jeg at hele det norske folk danser som gale i stua under «Falling Apart». 

Står på scenen med manageren

Når Ulrikke Brandstorp åpner lørdagens sending med «Attention» mener hun selv at det kommer til å føles som at hun lukker dette kapittelet. Og med seg på scenen har hun manageren Christoffer Gunnestad. De har jobbet tett sammen i flere år, og også vært samboere i en lengre periode – Men som de begge har påpekt, kun som venner. Og når stormen stod på som verst etter MGP-finalen i 2020 var vennskapet godt å ha. 

– Christoffer og jeg har virkelig stått i dette sammen, og jeg er så glad for å ha delt hele dette MGP-eventyret med han ved min side. Derfor føles det også veldig riktig, og gøy, at vi nå skal stå på scenen sammen under «Attention». 

Om manageren sin rolle i åpningsnummeret sier Ulrikke at han har en meget viktig rolle, og én feil kan enkelt ødelegge hele åpningsnummeret. 

– No pressure, ler Gunnestad, og er foreløpig hemmelighetsfull om rollen hans på scenen. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien