Innspillingen av «Fallen Angel»: En oppgradering fra MGP-finalen

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Mandag, kun to dager etter MGP-finalen, spilte NRK og TIX inn det som kan bli Norges ESC-bidrag dersom det ikke blir mulig å reise til Rotterdam i mai.

Det var strenge krav til gjennomføringen av dette opptaket. Det skulle gjøres på under 60 minutter, med maks tre opptak av fremføringen. NRK ble overvåket av EBU via video, og alle video og lydfiler skulle sendes over for godkjenning. Ingen skal ha mulighet til å redigere i liveopptaket, dette for å sikre en redelig og rettferdig konkurranse.   

Her sitter Stig Karlsen og teamet i bussen under innspillingen. Foto: NRK

Oppgradering fra MGP-finalen

Stig Karlsen er prosjekt- og musikkansvarlig for MGP og leder Norges delegasjon i den internasjonale konkurransen. 

– Det var topp stemning på mandag. Alle er svært fornøyd med resultatet, forteller Karlsen til escNorge.

– Det blir mer pyroteknikk, fire dansere og noe justeringer på bilderegi og lys. Totalt sett en oppgradering fra finalen, fortsetter han.

Karlsen forteller at komiteen fra EBU og den nederlandske kringkasteren var svært fornøyd.

– Vi alle drømmer om å reise til Rotterdam for å lage musikkfest for 200 millioner mennesker, men fint å vite at vi har et solid back-up opptak, hvis det ikke skulle bli mulig, avslutter han.

– TIX og produksjonsteamet var «on fire» under mandagens opptak, forteller Stig Karlsen. Foto: Camilla Sand/NRK

TIX er også fornøyd

– Drømmen er så klart å få reise til Rotterdam, så det håper vi blir noe av. Det var helt utrolig å gjøre opptaket i dag. Vi har faktisk bare hatt ett døgn på å finpusse det som kan bli bidraget til den europeiske finalen, men det virker som hele NRK-gjengen her føler at vi sitter med et verdig bidrag, sier TIX i en pressemelding fra NRK.  

– Jeg har nesten ikke sovet siden før finalen, så nå er jeg skikkelig klar for å komme meg hjem, sjekke anrop og ta en dusj, fortalte artisten til NRK.  

Her gjøres det klart til innspillingen. Foto: Camilla Sand/NRK

TIX har kommet rett inn på første og andreplass på Topp 50 på Spotify. Førsteplassen med Fallen Angel og andre med Ut Av Mørket.

Norge først ut

Stig Karlsen kan melde at Norge var første ut av 41 deltagerland til å levere sitt backup-opptak. EBU og den nederlandske vertskringkasteren vil trolig snart avgjøre om det blir mulig å ta imot årets artister og delegasjonene i Rotterdam.

I Dagsrevyen fra mandag kveld kan vi se TIX da han ankom H3-arena på Fornebu for innspillingen av det norske vinnerbidraget: https://tv.nrk.no/se?v=NNFA19022221&t=1915s

TIX sin opptreden i MGP-finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien