Festival Di Sanremo starter i kveld

Foto: CAROSELLO - GIUSEPPE GRADELLA

I kveld klokken 21:00 går den første av fem sendinger av Festival Di Sanremo av stabelen.

Festivalen som i år går inn i sin 71. utgave, går over fem kvelder, der 26 artister skal opptre og konkurrere om å vinne. Vinneren i lørdagens finale får sjansen til å representere Italia i årets Eurovision Song Contest.

Vinneren kan også avslå, og da går som regel muligheten til andreplassen, eller den kringkasteren RAI finner mest passende til å delta i Eurovision. Dette har kun skjedd i 2016, da Francesca Michielin fikk muligheten til å representere Italia i Stockholm.

De 26 artistene og låtene, som skal kjempe om seieren gjennom uka er:

 1. Aiello – Ora
 2. Annalisa – Dieci
 3. Arisa – Potevi Fare Di Piu
 4. Bugo – E Invece Si
 5. Colapesce&Dimartino – Musica Leggerisma
 6. Coma_Cose – Fiamme Negli Occhi
 7. Ermal Meta – Un Milione Di Cose Da Dirti
 8. Extraliscio ft. Davide Toffolo – Bianca Luce Nera
 9. Fasma – Parlami
 10. Francesca Michielin ft. Fedez – Chiamami Per Nome
 11. Francesco Renga – Quando Trove Te
 12. Fulminacci – Santa Marinella
 13. Gaia – Cuore Amaro
 14. Ghemon – Momento Perfetto
 15. Gio Evan – Arnica
 16. Irama – La Genesi Del Tuo Cuore
 17. La Rappresentante di Lista – Amare
 18. Lo Stato Sociale – Combat Pop
 19. Madame – Voce
 20. Malika Ayane – Ti Piaci Cose
 21. Måneskin – Zitti e Buone
 22. Max Gazze & La Trifluoperazina Monstery Band – Il Farmacista
 23. Noemi – Glicine
 24. Orietta Berti – Quando Ti Sei Innamorato
 25. Random – Torno A Te
 26. Willie Peyote – Mai Dire Mai

Det er flere kjente navn på denne listen, både for Eurovisionfansen, men også populære navn innen italiensk musikk. Francesca Michielin og Ermal Meta har begge gjort Eurovision, mens Måneskin, Fulminacci, Malika Ayane og Noemi er populære navn i Italia.

Det er ingen artister som går ut i løpet av uken, men de tar med seg stemmene de mottar i hver sending frem til lørdag, og da summeres alt opp.

Ukens program er følgende:

Tirsdag 2. mars: 13 av de 26 artistene opptrer med sine låter. Det vil si at i kveld er det Arisa, Colapesce Dimartino, Aiello, Francesca Michielin og Fedez, Max Gazze&La Trifluoperazina Monstery Band, Irama, Måneskin, Ghemon, Coma_Cose, Annalisa, Francesco Renga og Fasma.

Onsdag 3. mars: Resterende av de 13 artistene som ikke opptrådde på tirsdag opptrer for første gang.

Torsdag 4. mars: Duettkveld. Alle 26 artistene opptrer med en duettpartner der de covrer kjente italienske låter.

Fredag 5. mars: Alle 26 artister opptrer med låtene sine.

Lørdag 6. mars: Finale. Alle 26 opptrer igjen med sine låter. De tre beste går videre til en duell der de to beste så går videre inn i en gullduell. Vinneren blir kåret, og det blir anonnsert ganske fort etterpå om vinneren har sagt ja til å delta i Eurovision eller ikke.

Stemmesystemet i Sanremo er tredelt, det er en demografisk jury sammensatt av personer som RAI har plukket ut. Pressen er en jury, og vanlige sms og telefonstemmer er en jury.

Alle sendinger starter klokken 21:00 og varer til rundt klokken 02. I tillegg til fremføringer fra artistene er det også opptredener fra nykommer kategorien, der en vinner skal kåres. Dette gjøres som regel enten torsdag eller fredag kveld.

Grunnet den pågående koronapandemien, vil det for første gang i historien ikke være publikum tilstede i teatro Ariston. Det vil være orkester tilstede. I tillegg sier italiensk lov at tv produksjoner ikke kan vare lenger enn til klokken 02, dermed vil alle sendinger være over før den tid.

Sendingene sendes på RAI Uno og livestream på deres nettside, som du finner ved å klikke på denne linken. Sendingen starter som skrevet klokken 21, og det kan være at streamen er sperret for utenlandske seere frem til den tid.

escNorge kommer med oppdateringer og nyheter fra Sanremo i løpet av uken.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien