Armenia trekker seg fra Eurovision Song Contest 2021

Foto: CLEVER ° FRANKE

Armenias kringkaster AMPTV har annonsert at de ikke kommer til å stille i årets Eurovision.

Til tross for best mulig innsats sier AMPTV at begivenhetene som fulgte etter bekreftelsen av Armenias deltakelse i årets konkurranse, har dessverre gjort det umulig å få klart ett bidrag i tide til innleveringsfristen denne måneden.

AMPTV har gitt følgende uttalelse:

Etter grundige og detaljerte diskusjoner har Public Television Company of Armenia besluttet å trekke seg fra Eurovision Song Contest 2021. Med tanke på de siste begivenhetene, kort produksjonstid og andre objektive grunner, vil det bli umulig å for oss å stille med ett godt produsert bidrag i årets konkurranse.

AMPTV

Martin Österdahl, Executive Producer of Eurovision Song Contest, sier:

EBU (European Broadcasting Union) er lei for at Armenia har bestemt seg for å trekke seg fra årets Eurovision Song Contest. Armenia har alltid gode resultater og stiller alltid med godt produserte sceneshow. Vi forstår grunnene til at de trekker seg, og vi vil savne deres hardtarbeidende og profesjonelle delegasjon i Rotterdam. Vi håper på å kunne ønske Armenia velkommen tilbake i 2022.

eurovision.tv

41 til 40

Dette betyr at antallet deltagende land vil bli 40 i årets ESC. Armenia skulle deltatt i semifinale 2. Etter Armenia nå har trukket seg, blir det 17 land som konkurrerer i hver av semifinalene.

Athena?

Det ble lenge spekulert om Athena Manoukian som skulle ha representert Armenia i 2020, ville få en ny sjanse i årets konkurranse. Nå som vi vet at dette ikke vil bli tilfelle, kan vi jo håpe på at Athena får en sjanse ved en senere anledning.

I den anlednig kan vi koste på oss ett tilbakeblikk på Athenas bidrag, «Chains on You».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien