Dette får vi se i andre semifinale i Rotterdam

Dez Maarsen. Foto: Sjoerd Derine

Vi kan forvente oss både ballett og BMX-sykler på den store Eurovision-scenen i Ahoy Arena. Den anerkjente ballettdanseren Ahmad Joudeh og BMX-syklist Dez Maarsen vil opptre under den andre semifinalen.

Eurovision.tv kan i dag avsløre at Ahmad Joudeh, som er kjent fra den Emmy-prisvinnende dokumentaren Dance or Die fra 2019, stiller med ballettdans i den andre semifinalen. Dance or Die var en dokumentar som fulgte kunstnerens historie i to år da han ble oppdaget av den nederlandske nasjonalballetten, etter å ha forlatt sin krigsherjede hjemby Damaskus i Syria.

Et kraftfullt budskap

Han vil kombinere klassisk ballett, samtidsdans og Sufi-hvirvling for å levere et kraftfullt budskap i Eurovision. Sistnevnte er en form for fysisk, aktiv meditasjon.

«This will be the most important performance of my career. My mission in life is to tell my story because my story relates to many people who need a voice. Our society consists of people from different places and with different cultures, yet we are all Dutch. That is also what you see on stage: diversity. We are all different, but also all Dutch. Together with Dez and the other dancers we tell the story of the Netherlands: the power of unity,» sier han til eurovision.tv.

Joudeh vil sammarbeide med den flamsk-marokkanske koreografen Sidi Larbi Cherkaoui som er kunstnerisk leder for Ballett Vlaanderen. Han var også var koreografen bak musikkvideoen til Beyoncé og Jay-Z’s «Apeshit» som ble filmet på Louvre-museet i Paris.

Sykkel på scenen

Dez Maarsen er en profesjonell BMX Flatland-syklist, som vil si at man sykler på flat mark og gjør ulike triks. Han har ti nederlandske titler og en VM-deltakelse bak seg. Dez sier han skal bygge en sykkel fra scratch så den passer perfekt med det artistiske under fremføringen.

«Our performance is poetic. It is about people from different cultures who, despite their diverse backgrounds, find common ground. It’s about acceptance,» sier han til eurovision.tv.

Også Head of Show, Gerben Bakker, har uttalt seg til eurovision.tv og sier følgende:

«During our shows we are highlighting the best of the Netherlands and each performance has its own story. In this spectacular dance act we tell the story of our natural desire for connection. In our lives it is important to find each other and to pay attention to each other. And even though we are sometimes at a distance and the world is adrift, we still manage to find each other again. A theme that is more topical than ever due to the crisis we are still in the middle of.

The choreography of both acts is illustrative of the time in which we now live. Two top talents who feel at home in the Netherlands shine in this act. Where Dez Maarsen was born on Dutch soil and developed his talent here, Ahmad Joudeh grew up in Syria and found his homeland in the Netherlands. The performance therefore has the appropriate title: ‘Close Encounters of a Special Kind’.»

Ahmad Joudeh og Dez Maarsens pausenummer kan sees torsdag 20. mai i den andre semifinalen i Eurovision Song Contest 2021.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien