Ny musikk fra flere MGP-stjerner!

Foto: Armand Nasiri

Fredag 12. mars slipper flere MGP-vinnere og tidligere Grand Prix- deltakere ny musikk, her kan du høre låtene og albumene deres!

KEiiNO – «UNBREAKABLE»

Foto: Armand Nasiri

Det har gått drøye tre uker siden den store finalen av Melodi Grand Prix hvor storfavoritten KEiiNO kom på andreplass med låta «MONUMENT». Men selv om det ikke ble tur til Rotterdam, er KEiiNO definitivt ikke noe one-hit-wonder lenger. MONUMENT har vært på topp10 på VG-lista siden finalen i februar, og låta er den mest spilte norske låt på radio. Nå slipper de oppfølgeren «UNBREAKABLE».

«Uavhengig av resultatet i årets Melodi Grand Prix hadde vi en plan som inkluderte mer enn bare «MONUMENT». I et normalt år vet vi at Eurovisionfans verden over ville ha samlet seg for å feire årets låter via ulike pre-parties. Men vi fryktet tidlig at dette kanskje ikke ville bli mulig i år, så vi planla en rekke digitale pre-parties for å øke Norges sjanser i Europa. I tillegg hadde vi klar en fire stegs musikalsk rakett for å bidra til å øke engasjementet opp mot Eurovisionfinalen. Låta vi slapp i dag, «UNBREAKABLE», er den andre av fire låter vi kommer til å slippe frem mot Eurovision i mai», avslører Fred Buljo i KEiiNO.

– En hyllest til alle som føler de ikke passer inn
Hverken Tom, Fred eller Alexandra var en av «de kule» mens de vokste opp, og har alle følt på å ikke passe helt inn.

«Det er nok grunnen til hvorfor vi elsker Eurovision-universet så mye. Det er en subkultur som inkluderer alle typer mennesker, hvor alle er akseptert for den de er. Og hvert år samles fans verden over rundt gleden av musikk og storslagne sceneproduksjoner. Vi ønsker at alle skal føle seg sett og verdsatt i vårt lille musikalske univers som er KEiiNO også, og vår nye singel «UNBREAKABLE» er en hyllest til alle som føler de ikke passer inn. Inspirasjonen bak låta er hentet fra det russiske eventyret «Snøprinsessen» som handler om en jente som ikke lar seg holde nede», forteller Alexandra.

– Dette var vår største drøm
Etter å ha lagt ned mye tid og penger i en «valgkamp» som bla. inkluderte verdens største alljoik og en mektig musikkvideo, var trioen naturligvis skuffet over at de ikke fikk jobben som Norges pop-ambassadører i konkurransen de elsker.

«Så klart er vi skuffet. Dette var vår største drøm, og vi følte virkelig «MONUMENT» ville hatt gode sjanser i Eurovision. Men, nå må vi alle samle oss rundt TIX og heie han frem i Rotterdam. Vi har allerede tilbudt han våre tips for å være best mulig rustet i kampen om Europas gunst», deler Tom Hugo i KEiiNO.

Aleksander Walmann – «Stay Awake»

Foto: Mandy Pettersen / escNorge

«Dette er en låt jeg er sinnsykt stolt av og veldig, veldig glad i. Jeg tror til dags dato at dette er den beste pop-låta jeg har laget. Kjærlighetssorg ekke lett, og den kommer ut på forskjellige måter, og den kommer ut sånn.. Gleder meg veldig til å få vist dere den», sier Aleksander i en Instagram Story.

Sondrey – Album: «Insomnia»

Sondrey fremfører «Take My Time» under MGP 2020.
Foto: Alexander Gjørøy / escNorge

Sondrey deltok i MGP-finalen 2020 og har ikke ligget på latsiden etter det. I tillegg til å lande hovedrollen som Tony i «West Side Story» på Chateau Neuf, har han samtidig jobbet med sitt debutalbum Insomnia som ble sluppet i dag. Albumet omslutter mørke, hjertesorg og asiatiske sounds, blandet med 80-tallet.
På låta «Talk In Your Sleep» har han fått med seg Blåsemafian som tok seg til gullfinalen i MGP 2021 med sangen «Let Loose».

JOWST feat. Agnete – «Barely Breathing»

Foto: Mandy Pettersen / escNorge

Det er alltid spennende når to MGP-vinnere går sammen om å lage musikk, i dag har JOWST (MGP 2017) og Agnete (MGP 2016) sluppet sangen «Barely Breathing», kun en uke etter at Agnete slapp sin nyeste singel «Solid».

«Nok en sang er ute! Denne gangen er det med fantastiske Agnete, som var den norske Eurovision-deltakeren året før meg. Og sammen med Azzip Music slipper vi sangen «Barely Breathing» som vi har skrevet sammen med Magnus Bokn», skriver JOWST på sin Facebook-side.

Chris Medina og Lewi Bergrud – «Promise You (The Horizon)»

Chris Medina deltok i MGP-finalen 2019.
Foto: Alexander Gjørøy / escNorge

«Vi har noen spennende nyheter til dere. I dag har vi sluppet en låt sammen, jeg og Lewi. Vi syns det er er fantastisk sang. En sang med mye håp og lys.
Hvis du er sliten og lei og føler at du ikke ser lyset i enden av tunnelen, at du er trøtt av alt vedrørende koronaviruset eller er jobben for eksempel, hva enn du måtte slite med. Sjekk ut denne sangen!
Sangen forteller deg at hvis du bare fortsetter å se fremover, så vil alt som har gått ned etter hvert gå opp igjen», sier Medina i en livestream på sin Facebook-side.

Bjørn Olav Edvardsen – «Echo»

Bjørn Olav Edvardsen debuterte som MGP-låtskriver for IMERIKA i 2021. Flere låtskrivere fra MGP-familien står bak hans nyeste singel «Echo».
Foto: Marianne M. Hovden

«Echo» ble skrevet på The Woods (Rena) i november i fjor, og var opprinnelig en sang ment til et annet prosjekt. Underveis i prosessen ble det klart at den handlet om en følelse som var meget aktuell, midt i en ny nedstenging.
Elsbeth Rehder og Torgeir Ryssevik er navnet på de dyktige låtskriverne Edvardsen har med seg på laget. De har til sammen et titalls millioner streams bak seg, både som artister og låtskrivere. (Ryssevik også som produsent) De var begge med på låten «Nordlyset» som Maria Solheim sang i årets Melodi Grand Prix.

«Echo» er en litt annerledes kjærlighetslåt om en ny type kjærlighetssorg, nemlig savnet etter det man hadde før alt stengte ned. Det å føle at man sitter fast i et ekko av det man hadde før, en sorg over å ikke få møte familie og venner, savnet etter de menneskene vi setter mest pris på her i livet.
For ett år siden endret alt seg for oss alle, vi har måttet snu om på hele tilværelsen – og det har gått hardt utover vår psykiske helse, står det i pressemeldingen.

Bjørn Olav Edvardsen jobber for tiden med nytt materiale, og har flere utgivelser planlagt for 2021 og med denne låten ønsker han å si til sine lyttere at det er greit å fortelle de rundt deg at du ikke har det bra. Det må være greit, også som mann, å snakke følelser. Han har også de to siste årene begynt å skrive for og med andre artister – og var senest i februar låtskriver på artisten IMERIKA sin debutsingel «I Can’t Escape«. Låten vant den femte delfinalen og kom til finalen av Melodi Grand Prix 2021.

Mer ny musikk fra tidligere MGP- og Eurovision-artister

Følg vår Spotify-liste for å høre masse ny musikk fra artister som tidligere har deltatt i både Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien