Hvem vinner Melodifestivalen 2021?

Foto: Stina Stjernkvist/SVT. Melodifestivalen 2021.

Vi har tatt en nærmere titt på oddsen når det kun gjenstår noen få timer før finalen i svenske Melodifestivalen 2021 braker løs.

Tusse «Voices»

Tusse og låten «Voices» inntok toppen av bettinglistene allerede etter hans opptreden i den tredje delfinalen. I løpet av finaleuken har forhåndsfavoritten bare styrket sin ledelse og er nå helt nede i 1.40 på oddsen, noe som utgjør en vinnersjanse på 62% ifølge Eurovision World.

Dette er første gang Tusse deltar i Melodifestivalen. Han ble kjent for det svenske folket da han vant Idol i 2019. Sangen «Voices» er skrevet av Mello-veteranene Linnea Deb, Joy Deb, Jimmy «Joker» Thörnfeldt og Anderz Wrethov. Jou og Linnea har stått bak mange suksessrike Mello-bidrag tidligere, blant annet Måns Zelmerlöv sitt Eurovision-vinnerbidrag «Heroes» i 2015.
Anderz var en av låtskriverne bak Mello-vinner John Lunvik sitt bidrag «Too Late For Love», som sikret Sverige en 5. plass foran norske KEiiNO i Eurovision i Tel Aviv 2019. Jimmy Thörnfeldt har vært med å skrive fem av sangene i årets Mello, deriblant «Every Minute» som Eric Saade skal fremføre under kveldens finale.

Eric Saade «Every Minute»

Erik Saade med sangen «Every Minute» er den som ligger nest best an på oddsen akkurat nå, med 5.70 og 16% vinnersjanse.
Eric Saade er en av Sveriges mest kjente artister. en av Sveriges mest kjente artister. Han debuterte i Melodifestivalen 2010 med låten «Manboy» og ble nummer tre. I 2011 vant han med «Popular», og ble nummer tre i Eurovision samme året. I 2015 kom han på fjerdeplass i Mello med låten «Sting». Han var green room-vert under Eurovision 2013 i Malmø, og programleder for Melodifestivalen i 2019.

Dotter «Little Tot»

Et lite hakk bak på oddsen finner vi Dotter med 12.80 og 8% vinnersjanse. Dotter debuterte i Melodifestivalen 2018 med «Cry». I fjor var hun tilbake med «Bulletproof» som ble en megahit, men i finalen ble det bare nesten. Dotter åtte se seg slått av the Mamas med kun 1 poeng.

The Mamas «In The Middle»

Et lite stykke bak Dotter finner vi fjorårets vinnere The Mamas med sangen «In The Middle». Per nå har de 13.30 i odds og 6% vinnersjanse.
The Mamas koret for John Lundvik under Eurovision 2019 i Tel Aviv, og de vant Melodifestivalen i 2020, men fikk dessverre aldri representert Sverige i Eurovision med sangen «Move». I år er de igjen klare for finalen igjen, etter at de tok seg direkte videre fra den siste delfinalen. Låten er skrevet av blant annet Robin Stjernberg som representerte Sverige på hjemmebane under Eurovision i 2013 i Malmø.

Her ser du fullstendig oversikt over oddsen hentet fra Svenska Spel:

ArtistLåtOdds
1. Tusse«Voices»1.40
2. Eric Saade«Every Minute«5.70
3. Dotter«Little Tot»12.80
4. The Mamas«In The Middle«13.30
5. Clara Klingenström«Behöver Inte Dig Idag»18.50
6. Danny Saucedo«Dandi Dansa»65.00
7. Charlotte Perrelli«Still Young»90.00
8. Anton Ewald«New Religion«300.00
9. Arvingarna«Tänkar Inta Alls Gå Hem«300.00
10. Paul Rey«The Missing Piece«300.00
11. Klara Hammarström«Beat Of Broken Hearts«300.00
12. Alvaro Estrella«Bailá Bailá»300.00

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien