Ikke lenger tvil i Nord-Makedonia

Foto: Martin Trajanovski

Etter at Vasil Garvanliev ble valgt ut som artist for Nord-Makedonia og slapp låta si «Here I stand» 11.mars i år, har det vært tumulter rundt den berømte artisten.

Det ble anklager om at han egentlig ikke var fra Nord-Makedonia, han ble beskyldt for å fremme Bulgaria sitt flagg i videoen sin (som egentlig bare var et kunstverk som representerte noe helt annet) og det ble underskriftskampanjer både for og i mot deltakelse i årets Eurovision. Nord-Makedonsk tv kom med en uttalelse som sa at de ville se på saken og komme med en beslutning senere.

Vasil selv har stått i stormen og sagt tydelig og klart at han vil representere sitt land i Eurovision, og at hans mål er å være en ambassadør for musikk, håp og tro.

I dag kom altså beskjeden vi har ventet på: «Here I Stand» vil fortsatt være Nord-Makedonias bidrag til årets Eurovision Song Contest, og vil fremdeles fremføres av Vasil, som også skrev og komponerte sangen. Arrangementet og produksjonen ble fullført av Borce Kuzmanovski og Davor Jordanovski.

Vasil selv kom med følgende uttalelse: «Takk for all kjærlighet, støtte og positiv energi. Kjærlighet vinner alltid, og musikk berører sjeler. Her står VI».

Sangeren ble først valgt til å representere Nord-Makedonia i Eurovision Song Contest 2020 med sangen «You» til konkurransen ble avlyst på grunn av COVID-19-pandemien. 20. januar i år ble det bekreftet at Vasil ville representere landet i Rotterdam i år, og nå er det bekreftet på nytt; Ingenting kan stoppe denne mannen fra å delta i Eurovision!

Nord-Makedonia og Vasil skal delta i den første semifinalen 18.mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien