Jostein Pedersens topp 5 i Rotterdam

Foto: Privat

Tidligere ESC-kommentator Jostein Pedersen presenterer her sin topp 5 for Eurovision Song Contest 2021.

Denne artikkelen er et blogginnlegg som gir uttrykk for Jostein Pedersen sine vurderinger og meninger om låtene.

Kjære venner. Jeg tror på håpet og at det blir en europeisk finale 20. mai. Det fortjener vi! Vurderingene er vanskelige for det er mye som er usikkert. Jeg heller til «gamle idealer» der all sang skal være autentisk og fremføres i levende live der og da. Hvis du ikke kan synge rent til din egen sang, starter du boksirkel i Wilhelmina med svenske GP-eksperter og lar oss være i fred. Frem for sang og artisteri! Dette er mine TOP 5 i år. Norge er ikke regnet med.

1: ITALIA: MÅNESKIN: Zitti e buoni (Hold kjeft og oppfør deg).
Herlig raslende gitarer og bass. Tungt. Rasende tekst om drittsekkene rundt om, som tror de er noe. Det er de ikke. Her møter Suzi Quatro og Marc Bolan selveste Iggy Pop og det er himmelsk! Passer både til vor- og nachspiel og alt innimellom. Bellissima!

2: MALTA: DESTINY: Je me casse (Jeg stikker).
Uimotståelig soul-diva med stemme og lunger på plass. Så befriende herlig å oppleve ren stemmeprakt og praktfull, ujålete musikalitet som ikke skal tekkes middelaldrende pop-fordommer. Valletta neste år? Jeg kommer!

3: FINLAND: BLIND CHANNEL: DARK SIDE.
De er ikke så mørke som tittelen sier, men dette er råbarskt og partytungt som du må være bortreist for ikke å like. Strålende musikere som kan jobben med å vende klisjeer om til vital lykke. Fra herlige polarnetter i Altas vennskapsby Uleåborg. Servering, takk!

4: FRANKRIKE: BARBARA PRAVI: Voilà. (Her er jeg).
Hun har alt som trenges i Piafs arv. Fordi hun er yngre, drypper dette mer av Jaques Brels desperasjon og kjærlighetshunger. Dette er mørkt. Dette er lengsel som den er nå. Akkurat nå. Vi elsker ikke fordi dette er hjerteskjærende vakkert. Vi elsker fordi hun synger til oss. Det tar vi til oss.

5: KROATIA: ALBINA: Tick Tock.
Virkelig en nåtidssang som velter seg i vulgær velde og moteriktig fjas. Den er knallgod å danse etter og beskriver den motbydelige samtiden. Kroatia er Balkans popland nr.1 og kan dette med uimotståelige popstjerner og suggererende refrenger. Albina er en drivende god sanger. Hun kan jo ikke noe for at alt er så fælt! Men til sommeren er den glemt…

Vi takker Jostein Pedersen for hans vurdering av 2021-låtene!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien