TIX i NRK-dokumentar: – Jeg ville trekke meg fra MGP

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I dokumentaren TIX som NRK viser andre påskedag klokka 19.45 kommer det fram at anmeldelsene etter hans første framføring av låta «Ut av mørket» i den første delfinalen gikk så inn på han at han ringte plateselskapet og sa at han ville trekke seg, og heller gi plassen til noen som fortjente det bedre enn han. Dette skriver NRK på sine nettsider i kveld.

I tiden etter den norske finalen, og i tiden etter at TIX framførte låta si i MGP for første gang, har det vært mye medieoppmerksomhet rundt anmeldelsen av låta hans og framføringen. Det ble en så heftig debatt at det ble tema i både «Debatten» på NRK1 og på «Dagsnytt Atten».

Flere fans skrev også sine reaksjoner. Blant andre styreleder her i escNorge, Mandy Pettersen skrev en kommentar i Dagbladet. Den kan du lese her: «Møkklei MGP-hets»

Nå viser det seg altså at kritikken gikk så sterkt inn på artisten Andreas Haukland, som er TIX sitt egentlige navn at han ville trekke seg fra konkurransen før finalen. Til NRK sier TIX:

– Kritikken overskygget alle de fine tilbakemeldingene, og i starten var det vanskelig å se at opptredenen faktisk betydde noe for folk

Men han ga seg som vi vet ikke. I ettertid er det da også veldig mange som på ulike måter har uttrykt at sangen nettopp har betydd mye for dem. Både gjennom selve låta, men også gjennom historien til artisten.

Og den historia kan du se og høre mer om i dokumentaren «TIX» som går på NRK1 andre påskedag klokka 19.45.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien