LIVE: Første prøvedag i Rotterdam

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra de første prøvene i Ahoy arena.

Litauen

Første prøve kjøres uten at det sendes ut i eter.

Dagens andre prøve starter med at det zoomes inn på vokalist, lilla lys, The Roop i sin gule klær. Dette ligner på det vi har sett fra de tidligere. Scenen ser flott ut, det ser veldig proft og polert ut. Sjakkmønstret danser bak de, i tillegg til en storby silhuett. Vaidotas tar tak i kameraet og følger det, med sjarm og smil. Dette så ut som en flott prøve. Det høres ut som han har fått en metallisk effekt på stemmen på slutten. Dette var en flott start!

Tredje prøve: Lilla backdrop som ser ut som gardiner bak Vaidotas. Hører at han ikke gir alt i dag. Blått lys ned fra tak, lilla i sal, sjakkmønstret som snurrer. Kule kameravinkler, det svever. Blokker som blinker, gult og lilla, bra miks av nær og fjernbilder. De fyller scenen godt, lysene går over til rosa og blått, bildet deles i tre. Vokalisten tar tak i og løper etter kamera, som er den største endringen siden nasjonal finale.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Slovenia

Første prøve sendes ikke.

Andre prøve: Ana har hvit buksedress, skulderstropp, sjal. Likt som i videoen. Bakgrunnen består av glødende lysballer som snurrer rundt, gull, litt nordlys, jordkloden dukker opp bak henne, byer som lyser opp fra natt til dag. Her virker scenen for stor til Ana alene. Landskap, naturbilder, hun går ut på catwalken, og der forsvant skoene. Hun Vokalen sitter, men hun holder tilbake. Ender ute på ett podie, lys i gult og gull. Var litt tam prøve, mørk i øynene, skjedde mye, har potensiale, men dette nådde ikke ut. Blir ikke så mektig som det kan bli.

Tredje prøve: Får følelsen av abstrakt verdensrom, det eksploderer, lysballene flyr ut i salen. Lyser i gull og bronse bak henne. Lys i takt med melodien, hun holder på å snuble igjen. Her skulle koret stått, vokalen sitter, hun synger som en gud. Blir litt sjarmløst, avslutter med at hun ser seg over skulderen og går vekk. Savner at koristene kan være med henne og dra på skikkelig mot slutten.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Russland

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Så var det Manizha sin tur. Hun kommer inn på scenen i en gigantisk kjole, som en matruska, helt opp til halsen, den strutter, er ett vink til en russisk dans. Denne kjolen er laget av tøystykker fra kvinner over hele Russland. Ser ut som den rulles ut på scenen. Plutselig åpnes det en dør i kjolen og hun spretter ut. Antrekket er da rød dress, som en russedress. Koristene står rundt henne i kvadrat. Backdrop med masse farger, ser ut som kunst. Hun rapper rett inn i kameraet. Backdroppet endres til tekst, med Be strong, Be brave, i store bokstaver. Så går det over til å bli masse bilder av russiske kvinner på backdropp, både gulv og vegg. Manizha og koristene synger da til disse damene.

Tredje prøve: Kjolen er veldig morsom, den spinner rundt som ei kake, hun hopper ut, mer energi nå. Ser ikke ut som koristene har på seg sceneklær, da de er kledd ulikt. Hun smiler, oser energi, der kom pyro! Skyter opp og slipper! Dette var bra! Be yourself, russian woman, break the wall i store bokstaver bak. Vokalen sitter. Koristene møter henne på slutten.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Sverige

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Da er Tusse i gang! Ikke samme klær som i Mello, men samme vegg. En slags armstrømpe i sort med glam. Classy. Nedtonet vokal, ikke noe problem. Ermeløs jakke av to materialer, fløyel og silke, og mer sleng i buksene. Dansere i sort, tydeligvis kun en korist, bølgete mønster, samme som Mello. Digital rød løper på golvet, som åpner seg. Bølger, røyk. masse folk på backdrop, i like klær som korister, ser ut som de er over 20 på scenen. Modulasjon, veggen åpner seg, røyken klarner opp, gylne «baller». Klærne er hakket mer maskuline. Dette ble man glad av, og her var det gåsehud. De har pimpet opp fremføringen fra Mello, på en veldig bra måte.

Tredje gjennomkjøring: Tusse ser jo bare blid ut, her er det sjarme i bøttevis. Kan se ut som betongvegger når han går inn. Stilig lys i gulv, bølger. 4 dansere, kledd i svart. Lite vokal støtte, kan være ofret til fordel for dansere. Ser ut som man er under vann og ser opp. Backdropp som ser ut som der er ekte mennesker som vandre inn på scenen. Riggen i taket glinser som stjerner og alt eksploderer i røyk og lys. Stopp på stemme, men er bare øving, så det går bra. De har holdt på personligheten til Tusse, men de har glammet det opp ett par hakk.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Australia

Australia er ikke til stede i Rotterdam, så det vi vil få se her, er fra back stage fra «Live On Tape» innspillingen. Svart kostyme, lakk, pvc-catsuit med ettersittende bukse, store skulderputer, masse bling. Regnbuehår, artig sminke. Tre kvinnelige dansere med svarte pvc-catsuits de og. Hvitt lys, som går over i gult. Mot slutten har hun på seg en holografisk frakk.

Foto: JESS GLEESON

Nord-Makedonia

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Nord-Makedonia tar nå plass på scenen. Alene på scenen, halve ansiktet opplyst, en spot, lys på hjertet hans, sprer seg ut som årer i gull, grafikk, blir mer lys. Han har på seg noe som kan ligne en kappe. Vi ser grafikk i hånden hans, det flyr gulldryss fra hånden, gull-lys og perler på backdropp. Han skinner alene , scenen tar fyr, kappe over ene skulder, bygger seg så bra opp. River av seg overdel, diskosteiner på mage. Var litt bom fra lyskaster, skal lyse både foran og bak ser det ut som. Lyser opp bak, som en lavastrøm. Glødende som eksploderer på slutten. Tonen sitter, er bra, men sparer stemmen. Dette var overbevisende. Han fylte scenen veldig godt alene. Ett classy nummer fra Nord-Makedonia. Dette var opptur. Savner litt følelser i ansiktet, ikke bare smil.

Tredje prøve: Lysende sol som kommer fra brystet hans, ut i årer av gull, Er dessverre litt for smilende, savner litt fortvilelse, flott grafikk med røyk som skyver unna. Bruker en varm gullfarge, som Ulrikke hadde, digitale flammer som danser bak han, Han holder veldig igjen på vokal, har lagt den ned, Åpner jakka, lyser bedre i refleksjonen nå, men ikke bra nok. Kanskje bruke laser? Bedre ansiktsuttrykk nå. Glødende lava, lava sprenges, Nok en bra fremføring. Vanskelighetene med refleksjonene fortsetter dessverre. Litt for hvitt lys på denne.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Irland

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Så er Irland på scenen. Lesley har på en grønn buksedress i fløyel med lærmidje. Det ser ut som hun går på en tredemølle inne i en eventyrbok. Kommer hender og skygger (slik som Greta Salome, Island 2016) boksidene åpnes, som en pop-up bok. Hun går videre, det er trær som faller, det bølger foran kamera, går inne i en by, veiver med armene, regner i backdropp, lite energi. Går ut av settet, Orange og gult lys bak henne, barbeint ut på plattform. Energiløst, men heseblesende. For mange lag, for mye som skjer. Låta ble borte i alt som skjedde.

Tredje prøve blir det dessverre ikke tid til , da Irland brukte lang tid på sine to første prøver.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Takk for i dag! Vi er tilbake igjen i morgen!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien