Blogg: Gratulerer TIX, nå er halve jobben gjort!

Foto: EBU / Andres Putting

Dette er et blogginnlegg. Bloggen gir uttrykk for skribentens personlige mening.

I kveld har de 26 artistene gjennomført juryprøven til finalen i Rotterdam. Under denne prøven gir juryene sine poeng, disse poengene er de som avsløres først i morgendagens finale.

Man kunne nesten ta og føle på spenningen gjennom skjermen når hver og en av dem stod på scenen! De fleste virket veldig skjerpet og godt forberedt til kveldens gjennomgang, og det er fremdeles særs vanskelig å spå noe endelig utfall for morgendagen.

Norge og TIX gikk ut på scenen ca. 1 time og 45 minutter ut i sendingen. TIX og danserne leverte en meget god prøve, tilnærmet lik det vi fikk se i juryprøven før semifinalen. Vokalen satt godt, han formidlet fint med ansiktsuttrykket bak solbrillene, og når brillene omsider kommer av er det lett å forstå hvorfor det står «TIX» på pannebåndet han har på seg. Soloppgangen vår, altså overgangen fra det blå til det gule og varme lyset, er fremføringens høydepunkt. Dette er også klippet som brukes til vår recap/videosnutt i reprisen. Et klokt valg av NRK!

Alt i alt en meget god juryprøve for Norge, men så gjenstår det å se om det er dette juryene vil stemme på, i en av de sterkeste finalene på mange år. Personlig tror jeg helst at Norge vil sanke flere poeng av seerne i morgen kveld.

Uansett kan Andreas og resten av Team Norge legge seg med hvilepuls i kveld, vel vitende om at halve jobben er gjort. Nå er det bare publikum som skal overbevises i morgen.

Nå er det viktig å få en god natt søvn og lade batteriene til siste innspurt i morgen. Heia Norge, heia TIX!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien