Hvordan ble postkortet til Tix og de andre artistene til?

Foto: EBU / STIJN SMULDERS

Siden de første gang ble introdusert i 1970 i Amsterdam, har postkortene som blir vist for å introdusere hver deltager, vært en stor og kjær del av Eurovision-sendingene.

I de nyere år har som regel deltagerne reist til arrangørlandet for å filme inn disse postkortene, men i år måtte den nederlandske kringkasteren AVROTROS og samarbeidspartnerne NPO og NOS tenke helt nytt. Siden det har vært reiserestriksjoner over hele verden, har det dessverre ikke vært mulig for deltagerne å reise til Nederland for å filme inn disse. Etter teamet bak årets Eurovision hadde gått noen runder i tenkeboksen, kom de opp med konseptet «Tiny House». De gikk ut i nederlandske medier og oppfordret befolkningen til å sende inn tips til lokasjoner for disse husene. De fikk inn over 400 tips, og av disse ble 39 steder plukket ut til å huse «Tiny Houses».

Tiny House

Som vi har sett i semifinalene er «Tiny House» ett lite glasshus med ett lysende reisverk, gulv og bakvegg. Dette ble plassert på forskjellige steder rundtomkring i Nederland, og ble fylt med gjenstander og bilder som skulle representere årets artister. Artisten selv ble filmet i hjemlandet og prosjektert inn i huset som ett hologram. Vår egen Tix sitt hus var fylt med ett flygel i blåtoner, klipp fra noen av musikkvideoene hans og ett bilde av han og pusen hans Findus. På slutten så vi Tix som ett hologram inne i huset, kledd i kostymet fra Melodi Grand Prix. Huset selv var plassert i Koppelpoort i Amersfoort. Koppelpoort er en middelaldersport fra 1400-tallet i den nederlandske byen Amersfoort.

Nedenfor kan du se en «behind-the-scenes» video med Head of Show, Gerben Bakker. Her viser de fra filmingen av huset til Tix ved Koppelpoort og huset til Go_A i Veluwezoom National Park.

“Vi satt opp huset på forskjellige steder i Nederland som passer artisten slik at vi blir kjent med dem. Huset er et sentralt tema, nettopp fordi stua våre aldri har vært viktigere enn i år. Og samtidig åpner vi hjemmet vårt for resten av verden. Og for disse små husene så vi etter unike steder i Nederland; de vakreste og spesielle stedene i landet vårt som vi kan skildre spektakulært.

Head of Show, Gerben Bakker

Alle deltagerlandene fikk utdelt hvert sitt sted hvor deres Tiny House ble plassert. Dette var vel gjennomtenkt ut i fra artisten eller bandets liv eller historie. For eksempel ble Go_A sitt plassert i Veluwezoom National Park, da Go_A handler om natur og tradisjon. Utslåtte Rafal fra Polen sitt hus var plassert på Schiphol Airport, da han er pilot. Montaigne fra Australia spiller også fotball, derfor ble hennes hus plassert på Sparta Stadium ‘Het Kasteel’ i Rotterdam.

Nedenfor kan du se hvor i Nederland husene til årets finalister ble plassert:

Kypros:  Verkadefabriek i ‘s-HertogenboschMoldova:  Schiermonnikoog
Albania: MaastrictTyskland: Pier in Scheveningen
Israel: Utrecht Central StationFinland: Sibelco Groeve i Heerlen
Belgia:  BourtangeBulgaria: Agelo
Russland: Bolwoningen i ‘s-HertogenboschLitauen: Rotterdam Central Station
Malta: VlissingenUkraina: Veluwezoom National Park
Portugal:  Markt i DelftFrankrike: Houtribdijk dam ved Lelystad og Enkhuizen
Serbia:  Poldermolen of the Zemelpolder i LisseAzerbaijan: Giethoorn
UK:  Y Nije Hemelrijk i GasselteNorge: Koppelpoort i Amersfoort.
Hellas: Observatory Halley i VinkelNederland:  Lighthouse i Ouddorp
Sveits:  Erasmus Bridge i RotterdamItalia: Waalbrug
Island: Skøtebane i Zeeburgereiland i AmsterdamSverige: Museumplein i Amsterdam
Spania: Sand drift i DoornspijkSan Marino: Evoluon i Eindhoven

Da er det bare å følge med på postkortene for å se om du ser koblinger mellom sted og artist.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien