Josefine og Oskar vant MGPjr!

Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

MGPjr hadde finale i kveld, og for en fest de lagde! Josefine 8 år og Oskar 9 år vant med låten «Smitte deg med glede». Victor Sotberg og Selma Ibrahim loset oss gjennom en sending fylt med vakker musikk og god underholdning mellom låtene.

Låta «Smitte deg med glede» ble til fordi Josefine og Oskar var så lei av Covid-19. De kommer fra Kristiansand, og har tidligere sunget sammen i et skuespill. De var også de yngste deltagerne i årets MGPjr.

20 års jubileum

Dette er det 20. året MGPjr går av stabelen, og de gjennomfører i stor stil med og for barn. Selv uten publikum i salen i Oslo Spektrum, får vi se engasjerte barn som byr på seg selv og gir alt. Familie og venner får delta i sendingen med heiarop og intervju direkte fra hjemstedene til deltakerne. Josefine og Oskar sin hilsen var fra sjimpansene i Kristiansand Dyrepark som holdt plakater til ære for duoen.

Kveldens deltagere var:

The FourS – Kristoffer, Daniel, Per Christian og Sondre. – Fra Sandnes og Ganddal i Rogaland, født 2005. – Låt: «Kverdagen». – Med pyro og solid vokal startet The FourS showet med et smell. De fremførte rockelåten «Kverdagen»

The FourS. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Amaile – Fra Mosjøen, født 2007. – Låt: «Hjølp». – Videre fikk vi høre Amalie med sangen «Hjølp». Flere assosierer henne med Billie Eilish, og ikke uten grunn. Amalie formidler teksten med overbevisning og en stemme som kan minne om artisten Billie Eilish.

Amalie. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Emilie – Fra Kolsås i Bærum, født 2008. – Låt: «Nyte livet». – Emilie stiller med en uptempo låt som minner oss på å gjøre det tittelen sier, nemlig å «Nyte livet».

Emilie. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

LucTheGeek – Fra Sande i Vestfold, født 2005. – Låt: «Flippa Gamet». – Sjangeren rap er også representert i MGPjr. gjennom artisten Luc The Geek, som hadde låten «Flippa gamet»,

Luc The Geek. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Josefine og Oskar – Fra Kristiansand, født 2011 og 2012. – Låt: «Smitte deg med glede». Årets vinner!

Josefine og Oskar. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Malin – Fra Inderøy, født 2005. – Låt: «Du e aldri alein». – Viktige temaer blir belyst gjennom de ulike sangene, også gjennom Malin sin låt «Du er aldri alein». Hun er en jente som har forsøkt å komme gjennom nåløyet til MGPjr tre ganger tidligere, og denne gangen greide hun det, selv med 900 innsendte bidrag fra barn over hele landet.

Malin. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Åse Cornelia – Fra Kristiansand, født 2010 – Låt: «Urettferdig». – Åse Cornelia synger «Urettferdig», og hinter til foreldre som bestemmer for mye og ikke lar barn få lage regler selv.

Åse Cornelia. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Arisha – Fra Oslo, født 2004. – Låt: «Fake». – Kveldens siste artist ut var Arisha. Hun sang «Fake», og med den avslutningen kan vi si at MGPjr klarte det igjen. De laget et show vel verdt å få med seg.

Arisha. Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

Her kan du se kveldens sending!

Ekkokammer

Under avstemningen kom ett pauseinnslag med låten «Ekkokammer». Det er en sang alle deltakerne synger sammen, en sang med et viktig budskap om å tørre være seg selv.

Superfinale

Når avstemningen er over er de åtte blitt til tre bidrag som er videre til en superfinale.

Disse gikk videre til superfinalen og fikk synge sangen sin igjen:

«Smitte deg med glede» -Josefine og Oskar.

«Flippa gamet» – Luc the Geek

«Fake» – Arisha

Etter en ny runde med avstemning ble vinneren kåret. Og vi gratulerer de heldige vinnerne Josefine og Oskar!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien