Kommer de tilbake til Eurovision?

Foto: Endre Fagervold/escnorge.no, Eurovision.tv

Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam er historie! Nå er det tiden på året det land begynner å tenke gjennom om de skal bli med til neste års Eurovision, og denne gangen er det Tyrkia som er den store snakkisen.

Det er WiwiBloggs som skriver om at Tyrkia er i samtaler med EBU.

Det ryktes om at den tyrkiske nasjonale kringkastingen TRT er i samtaler med EBU om å bli med i Eurovision igjen. Det er TRT’s Ibrahim Eren som har gått ut med dette, der han har sagt at de er i samtaler med EBU, men at de ikke har kommet frem til en beslutning enda. Så blir det spennende så se om Martin Österdahl, som er den øverste sjefen i Eurovision ønsker å få med Tyrkia inn i konkurransen igjen.

Tyrkia i Eurovision Song Contest

Det er nå 10 år siden Tyrkia ble borte fra Eurovision Song Contest. De debuterte i Eurovision i 1975, og har vunnet sangkonkurransen en gang. Dette var i 2003 med Sertab Erener’s «Everyway That I Can». De fikk også en andreplass i 2010 med maNga’s «We Could Be the Same». Tyrkia har også kommet på en fjerdeplass hele tre ganger.

Tyrkia forlot konkurransen når Eurovision skulle holdes i Baku i 2012. Først på grunn av en uenighet på grunn av det nye stemmesystemet. En annen grunn er på grunn av holdninger mot LGBT blant noen av sjefene i kringkastingen. Mr Eren har også laget kontroversjer rundt dette med kommentarer rettet mot Conchita Wurst.

Måneskin

Wiwibloggs skriver også om Måneskin kan ha inspirert Tyrkia? Dette skriver de om på grunn av at Tyrkia ofte har gjort det bra med rockeband, der maNga kom på en andreplass, Athena på en fjerde og Mör ve Ötesi kom på en syvende plass. Man ser også at Måneskin har blitt veldig populære i Tyrkia og har slått gjennom med mange av låtene sine.

Hva tenker du? Kunne du tenkt deg å se Tyrkia tilbake i Eurovision?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien