Det blir nasjonal utvelgelse på Malta i 2022

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

De siste årene har vinneren av X-factor Malta fått representere landet. Det er det nå slutt på bekrefter styreleder for Valletta Cultural Agency, Jason Micallef, på Facebook.

«Det er passende å rose den kloke avgjørelsen fra den nye ledelsen av PBS, at representanten for Malta i neste utgave av Eurovision skal bli valgt gjennom en egen sending, og ikke bare vinneren av X Factor. Jeg er overbevist om at denne nyheten vil bli tatt godt i mot av alle maltesiske sangere, forfattere og komponister.»

Jason Micallef

Sist gang det ble arrangert en nasjonal finale på Malta var i 2018. Da var det Christabelle med låten «Taboo» som gikk seirende ut. Det gikk ikke spesielt bra og Malta røyk ut allerede i semifinalen.

Malta har tradisjonelt sett brukt en nasjonal finale for å avgjøre hvilke låt og artist som skal representere landet. Helt siden fleste deltakelse i 1971 har det blitt arrangert en rekke forskjellige konkurranser. The Maltese Selection, som ble brukt fra 1971 til 1998, ble erstattet av Malta Song For Europe i 1999. I 2009 og 2010 valgte de sin Eurovision-dektager gjennom GO Malta EuroSong, som deretter ble erstattet av Malta Eurovision Song Contest (MESC) fra 2011 til 2018.

I 2019 kom X Factor til Malta for første gang, kun for å finne hvem som skulle representere landet i ESC. Den første sesongen ble vunnet av Michela, som deltok med “Chameleon” i Tel Aviv. Den andre sesongen ble vunnet av Junior Eurovision 2015-vinneren, Destiny. Hun skulle synge “All Of My Love” i 2020 før konkurransen ble avlyst. Destiny ble valgt på nytt som Maltas representant i Rotterdam, i år, hvor hun endte på en 7. plass. Hvem som deltar i neste års finale er ikke klart enda.

Del:
Relaterte artikler