Tix i topp tre i ESC Radio Awards 2021

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Nettradioen ESC Radio har hatt sin årlige prisutdeling i kjølvannet av årets Eurovision Song Contest, og vår egen Tix hevdet seg i toppen i to av kategoriene.

De siste årene har nettradio-stasjonen ESC Radio hatt en egen fanbasert prisutdeling kalt ESC Radio Awards. Her er det radiostasjonens lyttere og Eurovisionfans fra hele verden som stemmer frem sine favoritter i fire forskjellige kategorier. Avstemmingen som har pågått siden 12. juni er nå avsluttet og vinnerne kåret.

BESTE SANG

I kategorien Beste Sang var det Sveitsiske Gjons Tears med Tout l’Univers som gikk til topps med 18,5% av stemmene. Nummer to ble vinnerne Måneskin med Zitti E Buoni med 15,5%, mens TIX med Fallen Angel ble nummer tre med 13%.

Vi gratulerer Gjons Tears!

BESTE KVINNELIGE ARTIST

Årets ESC var spekket med store kvinnestemmer, men det var tilslutt Maltas Destiny som gikk av med seieren. Destiny vant en knepen seier foran Frankrikes Barbara Pravi, med 19,5% mot 19,1%. På en fin tredjeplass kom fjorårets vinner av denne kategorien, Victoria fra Bulgaria med 13,9%.

Vi gratulerer Destiny!

BESTE MANNLIGE ARTIST

Igjen var det Gjons Tears som toppet kåringen. Han vant stort med hele 4,1% av stemmene, og tok seieren for andre år på rad. På en fin andreplass finner vi Tix med 19,4%, etterfulgt av svenske Tusse på tredjeplass, med 5,7%.

Vi gratulerer Gjons Tears! Og TIX med en flott andreplass!

BESTE GRUPPE

I kategorien Beste Gruppe var det årets vinnere Måneskin som gikk til topps, med 25.4% av stemmene. På andreplass finner vi ukrainske Go_A med 17.2%, mens den glade trioen fra Litauen, The Roop kom rett bak med 16,8%.

Vi gratulerer Måneskin!

Ønsker du se den fulle rankingen, finner du den HER

Er du enig i vinnerne? Fortell oss gjerne dette i kommentarfeltet på vår Facebook-side.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien