Låtslipp og intervju! Fra konkurrenter til samarbeid om låt! Hør Emmy og Ole Hartz nye låt her!

Foto: Erlend Guttulsrud Kristiansen

Fredag 25. juli slapp Emmy og Ole Hartz fra årets Melodi Grand Prix ut låta «Brilleskille». Vi har vært i kontakt med de begge for å høre om låta deres.

Emmy var med i årets Melodi Grand Prix med låta «Witch Woods». Hun vant delfinale tre og deltok i finalen. Ole Hartz var også med i delfinale tre, med låta «Vi er Norge». Han og Emmy møtte hverandre i den første duellen der Emmy gikk videre. Fra å være konkurrenter har de nå sluppet låt sammen!

https://www.youtube.com/watch?v=AH17TkL92CU
Emmy med «Witch Woods» fra Melodi Grand Prix
Ole Hartz med «Vi er Norge» fra Melodi Grand Prix

Låta heter «Brilleskille» og er en sommerlåt skrevet av Ole, Emmy og Emmys bror Erlend Guttulsrud Kristiansen som deltok i Melodi Grand Prix Jr i 2011 med låta «Ta det som det kommer» sier Emmy. Emmy har også bakgrunn fra Melodi Grand Prix Jr, der hun deltok i 2015 med låta «Aiaiai».

Sjekk ut vårt intervju med Emmy fra før Melodi Grand Prix her!
Sjekk ut vårt intervju med Ole Hartz fra før Melodi Grand Prix her!

Intervju med Emmy og Ole Hartz

Hva var det som inspirerte dere med å lage en låt sammen? Hvordan har prosessen rundt låta vært?

Emmy: «Jeg våknet opp en dag og fikk en idé til en norsk sommerlåt. Bare et par tekstlinjer. Og så var jo ikke norsk sommerlåt helt mitt image siden jeg for det meste synger på engelsk. Men derimot er det jo absolutt et «Ole-image», tenkte jeg! Deretter spurte jeg broren min, som jeg ofte lager musikk med og veksler litt tekst-ideer med. Så spurte jeg Ole om han ville være med på den. Så dro Erlend (broren min) og jeg til studioet til Ole og fikk satt sammen en skisse vi ble veldig fornøyde med.

Ole: Emmy sendte meg en melding og sa hun hadde kommet på en idé til en sommerlåt og lurte på om vi skulle prøve å gjøre låta sammen. «Jeg er med!!» sa jeg, så da inviterte jeg Emmy og broren over til studioet mitt for å lage en liten skisse. Og jaggu ble vi såpass fornøyd med idéen at vi bestemte oss for å gjøre den helt ferdig og publisere den!

Hva handler sommerlåta «Brilleskille» om?

Emmy: Låta handler om sommer, ferie og god stemning! Det å gjøre noe hyggelig med venner, å synge rundt bål og bare nyte sommeren!

Ole: Hvis man prøver å mimre tilbake noen år og tenke på den éne sommerdagen du husker som utmerket seg aller mest. Den sommeren som bare var helt perfekt og hadde alt det typiske en norsk sommer har – det har denne låta!

Hvor kom ideen bak låta «Brilleskille»? Hvor kom inspirasjonen fra?

Emmy: Jeg bare våknet opp en morgen med ideen om å lage en sommerlåt, og så tenkte jeg på hvordan jeg ofte starter sommerferiedagene. Nemlig det å sole på verandaen. Så ble den utviklet ved hjelp av assosiasjoner og tanker vi har om sommeren og sommerferien!

Ole: Emmy kom med grunnlaget på idéen, så satt vi i studio og fikset litt på tekst og arrangement før jeg brukte noen dager på produksjonen. Inspirasjonen til produksjonen var egentlig bare å få frem sommerstemningen, og da må jo den koselige kassegitaren være med!

Dere deltok begge i årets Melodi Grand Prix – samt duellerte mot hverandre i delfinale 3. Hvordan blir det nå å gå fra å være konkurrenter til å samarbeide sammen om en låt?

Emmy: Det var helt fantastisk å være med på MGP, men selvfølgelig litt skummelt å konkurrere mot andre, så jeg synes det er superhyggelig å samarbeide!

Ole: Det blir bare morsomt! Man får litt konkurranseinstinkt med å være med på MGP, men utenfor banen så er mitt inntrykk at alle i bransjen heier på hverandre, så det å kunne gi ut en låt med Emmy har jeg gledet meg veldig til!

Hvilke egenskaper liker du best med Emmy?

Ole: Jeg likte personligheten til Emmy med en gang jeg møtte henne inne på MGP, hun er utrolig jordnær og ydmyk jente som er helt sinnsykt flink til å synge! Det er også derfor jeg syntes hun fortjente å vinne, i tillegg til å ha en råbra låt.

Hvilke egenskaper liker du best med Ole?

Emmy: Siden jeg møtte han første gangen har jeg nesten bare sett han smile – og jeg digger når folk smiler. Og jeg synes vi klikka med en gang! Han kom inn og gratulerte meg og sa han heiet på meg videre rett etter delfinalen. Det var kjempekoselig. Veldig hyggelig og blid gutt! Og så klart kjempegod i det han gjør!

Har dere noen nye prosjekter på gang som dere kan si noe om?

Emmy: Jeg har tenkt å lage en del sanger i sommer, ha sessions med andre låtskrivere og muligens dra på låtskriver-camper. Men først og fremst nyte sommerferien! Og i første omgang blir det spennende å se hvordan det går med denne låta! Håper folk liker den.

Ole: Jeg skal synge på Allsang på Grensen i sommer, det er TV-innspilling 31. juli så det gleder jeg meg noe sinnsykt! Også har jeg en god bunke nye låt-idéer som jeg skal produsere ferdig og slippe utover høsten/nyåret, kanskje blir det noen flere spennende samarbeid også!

Hva er det beste dere vet med sommeren? Hvordan kommer dere til å bruke sommeren? Hva er deres tre sommertips?

Emmy: Jeg elsker det å ha ferie. ELSKER DET! Jeg elsker å være med familien, bruke tid på musikken og spise masse godt. Mine tre sommertips er; 1. Spis god mat. 2. Nyt hver dag, ikke gru det til etter ferien (dette er noe jeg sliter med selv). 3. SMIIIL!

Ole: Det beste med sommeren er sola og varmen. Jeg er generelt litt for glad i varmt vær, så jeg skulle gjerne hatt sommer hele året. Jeg kommer nok til å bruke mye tid i studio i sommer, men jeg må selvfølgelig nyte den beste årstida litt også! Mine tre sommertips er; 1. Bruk de dårlige regnværsdagene til å gjøre ting du må få gjort slik at du kan nyte soldagene med god samvittighet når de først kommer. 2. Lev livet og gjør sommeren minnerik, den varme årstida er den beste, men også den korteste. 3. Spise is, isen har ikke helt den samme sjarmen på vinteren, så den må nytes!

Har dere lyst til å gi en sommerhilsen til fansen?

Emmy: Jeg håper alle koser seg i sommer, og håper dere liker sangen vår. Jeg håper at den får dere i godt humør. Jeg ønsker dere alt godt! Mange gode klemmer!

Ole: Håper dere får en nydelig sommer og at sangen kanskje gir dere det lille ekstra for å gjøre dagen enda litt bedre, kanskje sees vi til og med på en konsert en dag! God sommer!

Hør låta her!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien