Ny musikk!

Denne helgen har flere tidligere Eurovision-, Melodifestival- og Melodi Grand Prix-artister sluppet ny musikk. Her gir vi deg en oversikt over disse utgivelsene.

MELODI GRAND PRIX –

Daniel Owen – Dance You Off

Under ukene med Melodi Grand Prix, spurte Daniel Owen fansen sin hvilken Eurovision-låt han burde covre. De fleste mente han burde ta for seg Benjamin Ingrossos ESC-bidrag Dance You Off fra 2018. Daniel hørte på fansen, og etter å ha fått klarsignal fra Benjamin selv på Twitter spilte han inn sin versjon av låta. Den ble sluppet nå på fredag og du kan høre den her:

Tuveia feat. Carina Dahl – Traktorita

Etter å ha gjort seg bemerket i årets Melodi Grand Prix med låta Bli Me Meg På Gar’n, har nå gutta i Tuveia fått med seg Carina Dahl på sin sommerlåt. Carina selv har tre MGP-deltagelser bak seg. Låta er ei typisk Tuveia-låt, men med sydlandske rytmer. En skikkelig sommerlåt! Hør den her:

Alexander Rybak Feat. Felix Peikli – Beethoven Jazz  

Her får vi Alexander Rybak på en litt annerledes måte enn vi er vant med. Denne duetten med Felix Peikli startet som ett skoleprosjekt på Columbia College, der Alexander fikk i oppgave å lage ett jazz arrangement av ett klassisk stykke. Valget falt på Beethoven’s 5th symfoni, og han fikk med seg Felix Peilki på klarinett. Felix er godt kjent innenfor jazzmiljøet og har samarbeidet med Rybak ved fler anledninger.

MELODIFESTIVALEN –

Alvaro Estrella – ABAJO

Alvaro Estrella er godt kjent fra Melodifestivalen, der han har vært med tre ganger som sanger. Han har også lang fartstid bak seg som danser, og han har danset som bakgrunnsdanser i Melodifestivalen i menge år. Her hjemme er han nok mest kjent som danser og korist for Alexander Rybak i Eurovision i 2018. Alvaro gir her ut en real sommerhit med masse rytme og sydlandsk touch.

Victor Crone – Waiting on Your Love

Victor Crone er kjent fra både Melodifestivalen og den estiske uttakningen til ESC, Eesti Laul. Han vant Eesti Laul i 2019 med Storm, og deltok i Tel Aviv. Her kommer han med en fartsfylt gladlåt som oser sommer. Låta har han skrevet sammen med Andreas Moe og David Björk, som han ble kjent med da de koret for ham på låta Troubled Waters under Melodifestivalen 2020.

Magnus Carlsson – Lights

Melodifestivalveteranen Magnus Carlsson er ute med en ny dansevennlig og fengende låt. Magnus har vært med i Melodifestivalen hele åtte ganger. Tre av dem med Barbados, to med Alcazar og tre som soloartist. For ikke så lenge siden ga han også ut en sommerlig låt sammen med tidligere ESC-deltaker Helena Paparizou, kalt Day And Night.

EUROVISION –

Elena Tsagrinou & Dimitris Tatarakis – Telika I Zoi Sinehizetai (Eventually Life Goes On)

Dette er Elenas første singel etter hun var med i årets ESC med El Diablo. Her har hun teamet opp med Dimitris Tatarakis, også en kjent gresk artist signert av Panik Records. Låta, som er på gresk, er en fresh dance-pop låt med influenser fra 00-tallets EDM.

VÖK – SKIN

Bandet Vök fra Island er ikke kjent fra Eurovision, men bandmedlem Einar Stefánsson er også med i Hatari som representerte Island i 2019 med Hatrið mun sigra. Vök er ett dream-pop, indietronic band fra Reykjavik og består i tillegg til Einar av Margrét Rán Magnúsdóttir og Bergur Einar Dagbjartsson. Låta er rolig, melodiøs og drømmende. Sjekk de ut her:

Hvilken nyutgivelse er din favoritt? Fortell oss det i kommentarfeltet på vår Facebook side. Tips oss gjerne om du kommer over ny musikk fra tidligere MGP, Mello eller ESC-deltagere.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien