Spania velger ny strategi

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Den spanske kringkasteren RTVE har kunngjort at en etterfølger til den ikoniske Benidorm Song Festival vil komme tilbake i februar 2022, og fungere som et alternativ for å velge ut sitt bidrag til Eurovision Song Contest.

Benidorm vil være vert for den tv-sendte konkurransen som er bygget på samme lest som Eurovision: to semifinaler og en storfinale, som RTVE vil sende direkte gjennom La 1 og RTVE Play. Alle detaljer vil bli kunngjort om ikke så lenge, men den ennå ikke navngitte hendelsen vil finne sted i februar, og innebærer en delt jury / offentlig avstemning, og har som mål å fremme nytt, ungt talent fra Spania til Europa.

Den opprinnelige festivalen Internacional de la Canción de Benidorm gikk fra 1959 til 2006 og ble brukt til å promotere lokalområdet internasjonalt og feire spansk musikk; formatet var basert på Italias vellykkede Sanremo Music Festival. Konkurransen ble internasjonal i 2004, men ble avviklet etter 2006. Konkurransen ble vanligvis sendt på TV av TVE eller Canal Nou. Fra og med 2006 ble førstepremievinneren tildelt Golden Mermaid Trophy (Sirenita de Oro) og € 36.000 for å produsere en plate. Andre og tredjeplassvinnere mottok henholdsvis Silver Mermaid Trophy (Sirenita de Plata) og Bronze Mermaid Trophy (Sirenita de Bronce).

Før dagens kunngjøring uttalte RVTE-president José Manuel Pérez Tornero at den spanske kringkasteren kom til å ta deres deltakelse ‘veldig seriøst’ i år, noe han gjentok under presseventet i dag og sa at Spania har en visjon om å vinne Eurovision 2022. Forhåpentligvis vil den nye konkurranseprosessen markere en endring for Spania ved konkurransen, ettersom nasjonen ikke har plassert seg høyere enn 20. på resultattavlen siden Ruth Lorenzos 2014-oppføring Dancing In The Rain.

Av alle de fem store nasjonene (som også inkluderer Italia, Tyskland, Storbritannia og Frankrike) har Spania ventet lengst på en Eurovision-seier. Deres siste vinner kom for hele 52 år siden i 1969-konkurransen på hjemmebane i Madrid, som endte i en firedelt seier mellom Spania, Storbritannia, Nederland og Frankrike.

Så gjenstår det å se, er dette veien å gå for Spania, hva tenker dere? Del gjerne deres tanker med oss i kommentarfeltet!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien