Fra MGP til TikTok-suksess! Sultne på å vinne Melodi Grand Prix og for å delta for Norge i Eurovision!

Foto: Tommy Kittelsen

Søskene Emmy Guttulsrud Kristiansen og Erlend Guttulsrud Kristiansen er verdt å merke seg. Begge har bakgrunn fra Melodi Grand Prix Jr fra 2011 og 2015. Emmy deltok også i år i Melodi Grand Prix med låta «Witch Woods» som kom helt til finalen. Begge er sultne på å vinne Melodi Grand Prix delta for Norge i Eurovision Song Contest, og har hatt dette som en stor drøm siden de var små. Nå har begge sluppet ut ny låt!

Fra Melodi Grand Prix til TikTok-suksess!

Emmy deltok i Melodi Grand Prix Jr i 2015 med låta «Aiaiai». Der kom hun på en andre plass. I år deltok hun for første gang i Melodi Grand Prix med låta «Witch Woods» der hun kom helt til finalen. Siden finalen i februar har ikke Emmy hvilt noe særlig med musikken. Hun har sluppet singlene «Collection» og «Brilleskille» som hun sang med Ole Hartz. Nå har hun sluppet en cover av låta «Some Say» av Nea.

Hør Emmy sin nye låt «Some Say» her!
Hør Emmy sin nye låt «Some Say» her!

Hva er bakgrunnen for låta?

«Bakgrunnen for min utgivelse er at jeg la ut en TikTok som har fått over 4 millioner views. Etter dette har det komme mange spørsmål om å lage en full cover, så siden det har kommet mange forespørsler ønsket jeg å gjøre dette!

Hva var bakgrunnen for at du lagde TikTok av akkurat den låta?

«Det gjorde jeg fordi jeg hadde begynt med å covre litt sanger, også skulle jeg prøve å synge akkurat denne sagen. Denne videoen fikk flere hundre tusen views, men den fikk også en del kommentarer om at folk trodde jeg brukte autotune på TikToken. Etter dette la jeg ut en TikTok til med samme sang der jeg skrev «To the guy who wrote «You’re nothing without autotune», og skrev at det er uten autotune. Den videoen gikk enda bedre enn den første, og nå er den oppe på 4,3 millioner views!

Hvordan føles det å ha fått over 4 millioner views på posten?

«Det føles veldig kult at så mange har sett og skrevet at de liker stemmen min. Det er så mange snille mennesker der ute som tar kontakt og gir kjempefine komplimenter som at jeg lyser opp dagen deres. Det føles fantastisk! Det var mange som spurte om full cover av låta, så nå skal de få det! Jeg er veldig glad for å kunne gi mennesker glede gjennom musikken!

Har du/dere noen flere spennende prosjekter på gang?

«Jaa! Vi skal skrive flere låter, og vi har en drøm om å delta i Eurovision Song Contest en gang. Så drømmen er jo å bli med i Melodi Grand Prix igjen! Vi skal også være med i en liten konkurranse arrangert av BravoEurovision sammen.

Hør Emmy sin låt «Witch Woods» fra Melodi Grand Prix 2021
Hør Emmy sin låt «Aiaiai» fra MGPjr i 2015

Første utgivelse som artist siden 2011

Emmy’s bror Erlend er også en artist som har en drøm om å bli med i Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Han var med i Melodi Grand Prix jr i 2011 med låta «Ta det som det kommer». Nå slipper han sin aller første utgivelse som artist siden 2011. Låta Erlend slipper heter «Trøst meg igjen».

Hør ErlendF feature. Kassia med «Trøst meg igjen» her!
Hør ErlendF feature. Kassia med «Trøst meg igjen» her!

Hva handler låta om?

Låta «Trøst meg igjen» er en norsk feel-good-pop låt. Det er på en måte en kjærlighetssang, men fra et ganske uvanlig perspektiv. Den tar for seg problemstillingen med jenter (kan være gutter og, men nå ble det slik) som bare klarer å finne partnere som ikke er bra for dem. De har som regel drømmegutten rett ved seg, men har «Friendzonet» han ned i avgrunnen. Her gjør jeg litt narr av de som aldri klarer å velge en skikkelig kjæreste, og av de stakkarene som forblir i «Friendzone» – selv om de burde skjønne at alt håp er ute og at det bare er å stikke. Jeg har også en feature på låta: Kassia Marin, min forlovede!

Og hva er bakgrunnen for låta?

Jeg prøver å skrive sanger folk kan le eller smile bredt av, og dette tenkte jeg var et teit og morsomt, men aktuelt tema. Jeg har vært han gutten og kjenner mange som passer i de ulike rollene, så det var vel inspirasjonen. Det er vel en del som (burde) kjenne seg igjen her, og gjenkjenning er morsomt synes da jeg!

Du var jo med i MGPjr i 2011. Samt søstra di Emmy var jo med i 2015, og i MGP i år. Har du en drøm om å delta i MGP en gang?

Selvfølgelig! Jeg har meldt meg på 6 av 8 år etter at jeg ble gammel nok! Når Emmy ble med i fjor ble jeg i hvert fall hypet! Vi har jo hypet hverandre opp på det siden vi skjønte hva Melodi Grand Prix og Eurovision var. Det er klart vi skal til Eurovision en dag! Det er drømmen!

Dette er din første utgivelse som artist siden din deltakelse i Melodi Grand Prix Jr i 2011. Hva tenker du om dette?

Jeg tenker at det absolutt er på tide med en utgivelse! Jeg skulle jo ha gjort det mye før, men jeg hadde ikke innstillinga på plass. Nok «shut downs» fra labels og MGP gjorde at musikken til slutt ikke var gøy mer. Jeg tok det for seriøst så det var ikke gøy mer. Etter seier i Karaoke NM (show-klasse) i 2019, flere moro-tekster og Emmy som viste at alt er mulig, har alt dette gitt mersmak og blitt mer gøy! Interessen er derfor nå tilbake 10 år etter – og det er en god følelse! Jeg har lagt til en F i artistnavnet, ErlendF for å minne meg om at det bare er gøy. F er for Firfisla, som er gamer-tagget mitt!

Vi i ESC Norge gratulerer dere begge med låtslipp og gleder oss til å følge dere videre! Hva synes du om låtene «Some Say» og «Trøst meg igjen»?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien