Tom Hugo gjør solo-comeback

Med den energiske låta STOLT gjør grunnleggeren av Keiino comeback om soloartist. Låta er Skeive Sørlandsdager’s pride-låt, og er første låt fra albumet som kommer i oktober.

Tom Hugo og ektemannen Alexander Olsson har lenge tenkt på å lage ett pop-album inspirert av skeive historier, men de har ikke funnet tid. Da det ble klart at Alexandra Rotan skulle være med på høstens Stjernekamp, så Tom og Alexander muligheten til å gjennomføre prosjektet. Resultatet er 10 nye låter, alle inspirert av skeive historier.

Egenfølt opplevelse

Tom Hugo har selv følt på selvhat grunnet sin egen seksualitet, og teksten til STOLT er
inspirert av oppveksten i en konservativ by.

«Det var få skeive forbilder da jeg vokste opp på Sørlandet, noe jeg tror hadde mye å si for den interne heteroseksismen jeg bar på. Jeg ville ikke godta at jeg var annerledes enn majoriteten, og det gjorde at jeg ikke kom ut før jeg var 27.»

Tom Hugo

Ønsker å bidra til normalisering

På grunn av nedslående resultater i en levekårsundersøkelse blant skeive på Sørlandet har
Cultiva satt i gang et mangfoldsprosjekt, og låtskriverpareret Olsson/Hermansen håper med
låtene å kunne bidra til ytterligere normalisering av annerledeshet.


«Det er heldigvis en helt annen åpenhet i Kristiansand i dag, og ungdom generelt har en mer avslappet holdning til merkelapper enn på 90-tallet. Allikevel svarer 40% av skeive på Sørlandet at de skulle ønske de kunne være mer åpne om sin identitet, og psykiske utfordringer i gruppen er høyere enn på landsbasis. Derfor har mannen min Alexander Olsson og jeg skrevet 10 låter inspirert av Skeive historier som vi urfremfører 24. august.»

Tom Hugo

Regnbuefamilien

På innspillingen har Tom Hugo samlet gode venner til bandet Regnbuefamilien, som består av Julie Falkevik (keyboard og orgel), Markus Maaren Bastøe (gitar), Tommy Jacksonville (trommer), Bjarne L. Severinsen (bass) i tillegg til gjesteopotreden av Auver Gaaren (keys), Stein Roger Sordal (kor), Fred Buljo (kor) og Alexandra Rotan (kor). Låta er spilt inn i Cederberg Studios og mixet av Christer Andrè Cederberg.

Her kan du høre STOLT

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien