MGP-frist utsatt

Emmy er en av låtskriverne som jobber med låter som hun håper skal bli med i MGP 2022 Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Sommeren er definitivt på hell, og det nærmer seg oppkjøring til MGP 2022. Nå har de som vil delta i konkurransen fått litt ekstra tid.

Denne uka arrangeres MGP låtskriver camp hos The Wood på Rena. Her er blant andre låtskrivere som Camilla North, som i årets MGP sto bak «Nordlyset», Bjørn Olav Edvardsen, Emmy som framførte «Witch Woods» og mange andre låtskrivere som vil levere låter til neste års MGP. Forrige uke var det en tilsvarende camp hos Fjordmusic Group.

Jakten på neste års låter er altså veldig godt i gang. Nå har MGP-sjefen Stig Karlsen bestemt at låtskrivere som vil sende inn låter har en måned ekstra. Fristen gikk egentlig ut 15.august, men er nå utsatt til 15.september.

escNorge har spurt Karlsen om årsaken til dette er at det har kommet for få låter, om låtene er svake så langt, eller om det er helt praktiske grunner. MGP-sjefen sier at det ikker noen spesiell grunn.

– Fremdriften i prosjektet tillot oss å holde innsendingen åpen en måned lenger, sier Karlsen

Til MGP 2021 fikk NRK inn rundt 1200 låter. En «shortlist» med rundt 60 av disse låtene ble testet på ulike lytte-grupper med rundt 30 personer i hver. En lyttegruppe besto av Eurovision-fans, av ungdommer, av «vanlige» voksne og av bransjefolk. Deretter ble 26 sanger tatt ut til å konkurrere gjennom fem delfinaler og en finale.

Det ser akkurat nå ikke ut til at det ligger an til store forandringer på dette opplegget foran MGP 2022. Det betyr at lytte-gruppene vil gå til arbeidet med å lytte på innsendte og inviterte låter i løpet av september.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien