Tsjekkia gir oss gjensyn med ESCZ i 2022

Foto: Alexander Gjørøy / escnorge, eurovision.tv

Den tsjekkiske kringkasteren Česká Televize (ČT) frigir detaljer om neste års utvelgelse.

På tross av at det ikke ble noen finale på Tsjekkia i årets Eurovision Song Contest, velger ČT å fortsette med ESCZ-formatet mot Eurovision 2022. Dette ble annonsert for noen dager siden på konkurransens offisielle instagramkonto. De er foreløpig sparsomme med detaljene, men fristen for innsending av bidrag går ut den 30. september.

Et av kravene er at hovedsangeren på låtene må inneha et tsjekkisk statsborgerskap. Videre poengterer kringkasteren at ESCZ2022 av ulike grunner kan bli avlyst, sannsynligvis med en viss pandemi i bakhodet. Kanalen lover også flere detaljer om søknadsprosessen den 17. september. Se den fullstendige informasjonen under.

Hvis vi ser bort fra da Benny Cristo fikk direktebillett til Rotterdam tidligere i år, har Tsjekkia siden 2018 benyttet ESCZ som sin nasjonale utvelgelse. Konkurransen fostret de første årene frem landets to beste plasseringer i Eurovision gjennom tidene. Mikolas Josef endte på sjetteplass i 2018 og Lake Malawi endte på 11. plass i 2019. Det kan virke som at årets semifinale-exit nå er glemt og at ČT er klare for å jobbe mot et godt resultat i 2022.

Esc-Norge kommer tilbake med mer når ČT frigir mer detaljer den 17. september. I ventetiden kan vi kose oss med et tilbakeblikk fra årets Tsjekkiske bidrag, «omaga» med Benny Cristo.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien