Britiske plateselskaper vil boikotte Eurovision

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Etter enda et dårlig resultat for Storbritannia i årets Eurovision, ønsker ikke britiske plateselskaper å lenger sende artister til BBC.

Dette kommer frem i en artikkel som er publisert i avisen MailOnline.

I 2019 skrapet BBC sin nasjonale utvelgelse til fordel for en avtale med plateselskapet BMG. Avtalen gikk ut på at de skulle samarbeide om Storbritannias deltagelse i Eurovision. Årets resultat der James Newman kom på en rungende sisteplass med 0 fra både jury og publikum har tydeligvis satt sinnene i kok hos plateselskapet.

BMG brukte også 25000 pund på James Newman sin deltagelse, og ønsker nå å trekke seg fra avtalen.

Krav fra BBC om at plateselskapene må sende talentfulle artister til Eurovision, for så for de å ende opp med et dårlig resultat har skapt irritasjoner, og enkelte uttaler at det føles som å sende noen til slakterbenken. I artikkelen hevdes det også at det er bred enighet blant plateselskapene om at Europa hater Storbritannia, og at uansett hva de hadde sendt, så hadde landet kommet sist. Ikke engang Paul Mccartney kunne ha vunnet Eurovision mener en av sjefene.

Selv om platelselskapene nå ikke ønsker å sende artister videre til BBC, er det nok liten fare for at de kommer til å trekke seg. Storbritannia forblir en av de fem store, og Eurovision finalen kunne skilte med hele åtte millioner seere på de britiske øyene i mai, noe som gjør det til et av de største trekkplastrene til BBC gjennom året.

Det er klart at kringkasteren nå må ta en annen retning når det gjelder Eurovision, men hvilken vei de skal gå vites foreløpig ikke.

Storbritannia vant sist gang Eurovision med Katrina And The Waves i 1997. Deres siste topp 5 plassering kom i 2009.

Del:
Relaterte artikler