Belgia har avslørt neste års artist

Foto: Charlotte Sissener/escnorge.no, eurovision.tv

I dag ble det offentliggjort at det er årets The Voice-vinner i Belgia som skal representere landet i Eurovision 2022.

Belgia blir dermed det første landet som offentliggjør sin artist til neste års konkurranse. Også i 2018 og 2020 var landet raskt ute med å lansere henholdsvis Sennek og Hooverphonic.

Jérémie Makiese vant årets utgave av The Voice i Belgia, og er i så måte en høyaktuell artist i landet.

Han ble født i Antwerpen av kongolesiske foreldre. Som 6-åring flyttet han og familien til Berchem-Sainte-Agathe, deretter til Dilbeek før de slo seg ned i Uccle, som er en tospråklig kommune i hovedstadsregionen Brussel. Jérémie lærte derfor å snakke både nederlandsk og fransk tidlig.

Artisten kommer fra en musikalsk familie. Moren hans synger og spiller instrumentet tam-tam, mens faren sang i kor. Som liten pleide Jérémie å synge i kirken, men interessen for musikk startet for alvor da han begynte å ta sangtimer på skolen.

Faren skjønte raskt at han hadde talent, og meldte ham på en sangkonkurranse på skolen. Jérémie vant konkurransen med glans, noe som inspirerte ham til å melde seg på The Voice.

På Blind Audition der gjorde Jérémie sin tolkning av låten Jealous av Labyrinth, og alle de fire dommerne snudde seg, deriblant Loïc Nottet som representerte Belgia i 2015.

Nedenfor kan du se hvordan han imponerte dommerne tidligere i år.

Jérémie vant til slutt hele konkurransen. Etter det bestemte han seg for å sette geologistudiene på vent, og skal nå bare fokusere på musikk og fotball.

For han er faktisk også en suveren målvakt som har signert kontrakt med den belgiske klubben Excelsior Virton.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien